Home / IZA KULISA / ŠOKANTNI DETALJI IZ DOKUMENTARCA O PUTINU: NAREDIO OBARANJE AVIONA SA 110 PUTNIKA koji se ustremio na centralni stadion pun olimpijaca u Sočiju! (VIDEO)

ŠOKANTNI DETALJI IZ DOKUMENTARCA O PUTINU: NAREDIO OBARANJE AVIONA SA 110 PUTNIKA koji se ustremio na centralni stadion pun olimpijaca u Sočiju! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je 2014. godine naredio da bude oboren putnički avionza koji je stigao izveštaj da nosi bombu koju će baciti na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

U dokumentarnom filmu pod nazivom „Putin“, koji je dostupan na društvenim mrežama i traje dva sata, ruski predsednik je novinaru Andreju Kondrašovu rekao da je 7. februara primio poziv od bezbednosnih službenika odgovornih za Olimpijske igre u Šočiju, malo pre ceremonije otvaranja, prenosi Rojters.

– Rečeno mi je: Avion na putu iz Ukrajine ka Istanbulu je pod opsadom, otmičari zahtevaju da slete u Soči – rekao je Putin u dokumentarcu.

Piloti turske aviokompanije „Pegazus“ na avionu tipa Boing 737-800 koji je leteo iz Karkiva u Istanbul, prijavili su da jedan od putnika ima bombu i da avion mora da promeni kurs ka Sočiju, rekao je Kondrašov u filmu.

U avionu je, kako je rekao, bilo 110 putnika, dok je na stadionu gde je ceremonija otvaranja trebalo da započne bilo 40.000 ljudi, prenosi britanska agencija.

Putin je rekao da je tražio savet od bezbednosnih zvaničnika, koji su mu rekli da je, prema vanrednim procedurama, u sličnim situacijama predviđeno obaranje aviona.

– Rekao sam im: Ponašajte se u skladu sa planom – kazao je Putin i dodao da je neposredno nakon toga stigao na stadion sa zvaničnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Nekoliko minuta posle toga, Putin je, kako se navodi, primio još jedan telefonski poziv u kojem je obavešten da je to bila lažna uzbuna, da je putnik bio pijan i da avion nastavlja da leti ka Turskoj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je potvrdio da su tačni navodi izneti u dokumentarcu.

Pogledajte video:

 

Check Also

GRČKI STARAC GEOKON SVE ŠOKIRAO: UPOZORAVA NA KATASTROFU KOJU SVET JOŠ NIJE VIDEO!

Kako su izvestili grčki sajtovi 14. septembra, nova poruka starca Geokona sada se širi među …