Home / IZA KULISA / ŠOKANTNO OTKRIĆE: Amerikanci imaju dronove za ŠIRENJE ZARAZA! Laboratorija i na Balkanu?

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Amerikanci imaju dronove za ŠIRENJE ZARAZA! Laboratorija i na Balkanu?

Bivši gruzijski ministar bezbednosti Igor Giorgadze izneo je niz novih dokumenata o tajnom američkom programu razvoja biološkog oružja!

Giorgadze je na konferenciji za medije u Moskvi obelodanio nov paket poverljivih dokumenata o centru za javno zdravlje „Ričard Lugar“ kod Tbilisija u Gruziji.

U septembru je već bio objavio dokumenta koja pokazuju da je u radu ovog centra pomrlo na desetine pacijenata pod nerazjašnjenim okolnostima i da je centar povezan sa američkom vojskom – što sve zajedno budi sumnje da se radi o tajnom postrojenju Pentagona za testiranje biološkog oružja.

Američki centar za javno zdravlje u Tbilisiju se bavi besplatnim lečenjem hepatitisa C u čemu je glavni izvođač američka privatna farmakološka kompanija „Gilead“ koja je poznata po svojim vezama sa Pentagonom.

– Ugovor se drži u tajnosti što prema međunarodnom pravu nema smisla – konstatuje Giorgadze.

Da nešto u ovom programu lečenja hepatitisa C nije u redu vidi se već iz statistika o uspešnosti programa.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da uspešnost programa lečenja iznosi 98 odsto, ali međutim dokumentacija koju je Giorgadze predstavio pokazuje da je u periodu od aprila 2015. do jula 2018. na lečenju bilo 48.000 ljudi od čega je njih 44.000 završilo program. Od tog broja izlečenih je 31.000 – što iznosi 71 odsto. Sudbina 13.000 preostalih pacijenata nije sasvim jasna.

Glavnu sumnju podižu izveštaji o misterioznim smrtima pacijenata. Prvobitna dokumentacija Igora Giorgadzea je pokazala da je eksperimentalni program odneo živote najmanje 73 gruzijskih državljana od čega je 26 njih pomrlo u jednom jedinom danu 30. decembra 2015.

Giorgadze je dopunio podatke pokazavši da je u periodu od oktobra 2015. do novembra 2016. usled tretmana u centru „Ričard Lugar“ umrla čak 191 osoba!

Posebno je neobično da uzrok smrti nije utvrđen u više desetina slučajeva dok su kod mnogih pacijenata tokom navodnog lečenja dokumentovane „neželjene posledice“ poput različitih kancera i leukemije iako nije poznato da lekovi protiv hepatitisa C koji su zvanično korišćeni u ovom programu (kao što je solvadi) mogu da izazovu takve bolesti.

Dodatne sumnje budi i povezanost centra „Ričard Lugar“ sa američkom vojskom. Centar je 2013. osnovala Agencija ministarstva odbrane SAD za smanjenje pretnji. Nameće se pitanje otkuda toliko interesovanje američke vojske za lečenje hepatitisa C u jednoj maloj i siromašnoj kavkaskoj zemlji?

Kao posebno inkriminišući detalj iz dokumentacije koju je obelodanio Igor Giorgadze izdvajaju se projektni papiri raznovrsnih patenata biološkog oružja koje je posedovalo osoblje centra „Ričard Lugar“.

Tako se među njima može naći specijalni dron oficijelnog naziva „Vazdušni sistem za oslobađanje toksičnih komaraca koji poseduje kontejner za uzgajanje, transport i oslobađanje zaraženih komaraca u protivničkom vazdušnom prostoru. Osim ovog patenta, tu je i dron za oslobađanje raznovrsnih hemijsko-bioloških agenasa, meci sa kapsulama koje sadrže smrtonosne patogene, itd.

– Razvoj ovakvih sredstava predstavlja kršenje Konvencije o zabrani hemijskog i biološkog oružja – podseća bivši gruzijski ministar bezbednosti.

Giorgadze zaključuje da je centar za javno zdravlje u najboljem slučaju bio ustanova dvostruke namene, a u najgorem slučaju laboratorija za razvoj biološkog oružja.

Jedan od novinara na konferenciji Giorgadzeu je postavio pitanje postojanja drugih takvih laboratorija nakon čega je spomenut i Balkan.

– Centar je samo jedna u lancu sličnih ustanova uspostavljenih na postsovjetskom prostoru u okruženju Rusije. Opasnost od uspostavljanja takvih laboratorija postoji u praktično svakoj zemlji ograničenog suvereniteta kao što su nove NATO članice sa Balkana – rekao je Giorgadzeu.

Check Also

TAJNI SNIMAK KGB-a IZ PIRAMIDE ZALEDIO SVET! TVRDI SE DA JE OVO NAJVAŽNIJE OTKRIĆE U ISTORIJI (VIDEO)

Misterija piramida proganja naučnike do danas, a u jednom trenutku zaokupila je i pažnju sovjetske …