Home / IZA KULISA / ŠOKANTNO! Vođa protestnih šetnji ne KRIJE DA BI PRIZNAO KOSOVO, A UKINUO REPUBLIKU SRPSKU (VIDEO)

ŠOKANTNO! Vođa protestnih šetnji ne KRIJE DA BI PRIZNAO KOSOVO, A UKINUO REPUBLIKU SRPSKU (VIDEO)

Gost najnovijeg „Politikona“ autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pisac i publicista Igor Ivanović.

Govoreći o protestima koji se intenziviraju Ivanović naglašava:

“Ja ne vidim što se ljudi bune, ovi subotari što šetaju subotom. Gde je razlika između njih i Vučića kad je reč o evrounijatstvu, odnosno evrocentrizmu, u ideologiji da je EU jedina centralna i da nema drugu alternativu? Gde je razlika u tim bazičnim pitanjima meni nije jasno.  Mi bi trebalo da se bunimo, mi koji smo apslolutno protiv ulaska Srbije u EU i koji u njoj ne vidimo ni carstvo slobode ni carstvo večnog mira, nego prosto jednu neokolonijalističku silu, jer mi se najviše po tim pitanjima razmimoilazimo, a ne oni.

Nastavljajući o protestima, njihovoj prirodi i pozadini Ivanović kaže:

“Subotari (demonstranti koji protestuju subotom) se više bune na planu kulture. NJih Vučić lično nervira, oni su opsednuti Vučićem kao ličnošću. A on im za to daje povoda svojim često dugačkim, nekada i prečestim nastupima u medijima.

Vučić sa druge strane unosi jednu dozu radikalske kulture, mi ili oni. Sada imate te dve kolone i to je omiljeni obrazac zapada. Evo pogledajte u Makedoniji Zaev i Gruevski. Koji je to princip? Onog trenutka kad te pobedim sve što radim protiv tebe je mnogo bolje od izdaje koju ću da uradim. Tako da se sa tom mržnjom pokriva izdaja. Toga se ja i bojim, jer i ova vlast ide na ruku takvim događajima, jer prosto polariše i dozvoljava ovoj drugoj koloni suštinu postojanja,  dok oni (građanski demonstranti) na ličnoj mržnji ka Vučiću, na estetici i kulturološkom modelu prave razlike.

Zato i nemate političke poruke na tim protestima. Oni smatraju za sebe da su urbani, a da su ovi drugi radikali odnosno naprednjaci seljaci. To je ovako gruba podela i da oni u ime nekog građanstva ( jer to nije građanski nego građanistički pokret) i u ime tih ideja oni moraju da ruše aktuelnu vlast.

Al kad im postavite pitanje dobro pod kojom politikom, pa im postavite pet šest pitanja…pa vi imate Branislava Trifunovića (jedan od lidera protesta) koji u intervjuu u isto vreme kaže da je Kosovo smislena tvorevina i da će je ceo svet priznati, a da je Republika Srpska nešto što samo Srbija može da toleriše. Ajde sad ako Vučića optužujemo za Briselski sporazum opravdano šta reći o ovome? Da li to znači da kada ti građanisti dođu na vlast da više nećemo razmišljati o Kosovu da će odmah potpisati sve? Imam pravo na osnovu tog intervjua koje je Branislav Trifunović dao dnevnom avazu da postavim to pitanje.

U emisiji se govorilo o posledicama i porukama Putinove posete Srbiji, zatim o eksplozivnoj situaciji u Crnoj Gori koju dodatno podgreva mafijaški sukob između Mila Đukanovića i Duška Kneževića unutar vlasti.

U drugom delu emisije Ivanović je govorio o ubrzanju i eskalaciji vojnih, ekonomskih i geopolitičkih sukoba koji realno prete da čovečanstvo dovede na rub propasti. Blokada Trampove administracije, kriza vlade Tereze Mej u Velikoj Britaniji, sve izvesniji Iransko Izraelski sukob oko Sirije i ponovno otvaranje Ukrajinske krize su samo neka od pitanja koja su otvorena u ovoj zanimljivoj emisiji.

(Pravda.rs)

Check Also

EGIPATSKA SFINGA NIJE STARA 4,500 GODINA NEGO 75.000 GODINA?!

Misterija oko starosti egiptaske Sfinge traje i dan danas….Ova misteriozna kamena građevina-Sfinga,  još uvek privlači …