Home / IZA KULISA / SRPSKE KUĆE OZNAČENE ŽUTIM KRSTOVIMA KAO U KONCENTRACIONIM LOGORIMA- JEZIVO SVEDOČENJE STRUČNJAKA ZA UN

SRPSKE KUĆE OZNAČENE ŽUTIM KRSTOVIMA KAO U KONCENTRACIONIM LOGORIMA- JEZIVO SVEDOČENJE STRUČNJAKA ZA UN

Irski humanitarac i pisac Meri Volš izjavila je da posle 10 godina rada u međunarodnim institucijama tvrdi da su Kosovo i Metohija u rukama albanskih i međunarodnih kriminalaca.

Volš je istakla da je pod „šlemom“ UN i EU od 1999. godine nad kosovskim Srbima počinjen veliki zločin koji su predvodili teroristi OVK, dok su ih je Kfor i Unmik štitili.

– Još 2000. godine postalo mi je jasno da se na Kosovu i Metohji u stvari vodi rat navodno raspuštene OVK protiv srpskog civilnog stanovništva. Kfor i Unmik su štitili samo teroriste – rekla je Volš za „Večernje novosti“.

Posle svega što je urađeno Srbima na Kosovu i Metohiji, Volš smatra da svaka nacija na svakoj tački zemaljske kugle može da strepi, a da je dovoljno samo to da se udruže propaganda i međunarodni kriminalci sa lokalnim teroristima. Volš je napisala knjigu „Skriveni genocid na Kosovu protiv Boga i humanosti“, u kojoj navodi 12 strašnih priča o genocidu nad Srbima i ostalim nealbancima na Kosovu od juna 1999. godine do 2006. godine.

Ona kaže da je zbog toga što se usudila da piše o tome šta se stvarno događalo na Kosovu ostala bez posla, ali da joj nije žao.

Volša je rekla da je ideju da napiše istinu dobila nakon što je pročitala zapis jednog francuskog oficira u Knjizi utisaka u Pećkoj patrijaršiji, gde je naveo da su oni „stranci“ imali moralnu obavezu prema ovom svetu i ovoj svetoj crkvi usred zla, jer su patnje hrišćana tu nepodnošljive i neprihvatljive, ali da su počinili „zločin protiv Boga i čovečnosti“.

Prema njenim rečima, albanski prevodioci na Kosmetu savetovali su joj da, dok prolaze kroz srpska sela, ne diže glavu i ne gleda Srbe u oči, ali je ipak uspela da, uz pomoć italijanskog Kfora, poseti Srbe u Goraždevcu, gde je videla da žive kao u koncentracionom logoru i da je to javna tajna.

Volš kaže da se seća Julke Radonjić iz sela Devet Jugovića kod Prištine, iz čije bašte je ponela kamen sa sobom u Irsku, koji će, kako ističe, vratiti na Kosovo kada se Srbi vrate u Devet Jugovića. Njen zapis iz sela Mušnikovo u Župi iz 2000. godine dokumentuju i fotografije koje je napravila, uprkos tome što su nemački vojnici dizali na nju oružje, a na kojima se vide srpske kuće koje su označene žutim krstovima.

– Videla sam da su srpske kuće označene žutim krstovima i osmotrivši nemačke vojnike koji su bili zaduženi za bezbednost tog dela Kosova, javila mi se asocijacija na Drugi svetski rat – rekla je Volš.

Volš je stručnjak za razvoj UN, koja je od novembra 1999. godine punu deceniju radila za programe UN i EU.

Check Also

EGIPATSKA SFINGA NIJE STARA 4,500 GODINA NEGO 75.000 GODINA?!

Misterija oko starosti egiptaske Sfinge traje i dan danas….Ova misteriozna kamena građevina-Sfinga,  još uvek privlači …