Home / IZA KULISA / ŠTA BI SE DESILO DA KRIM NIJE VRAĆEN RUSIJI? OVO BI BILE FATALNE POSLEDICE PO MOSKVU! (VIDEO)

ŠTA BI SE DESILO DA KRIM NIJE VRAĆEN RUSIJI? OVO BI BILE FATALNE POSLEDICE PO MOSKVU! (VIDEO)

Krimsko proleće je moglo i da se ne dogodi da Nikita Hruščov nije predao poluostrvo Krim Ukrajinskoj Socijalističkoj Republici i sve bi prošlo mirnije, ali štaje tu je.

Da nije bilo Krimskog proleća i referenduma 2014. godine, Rusija bi mogla da snosi ogromne posledice po svoju bezbednost.

Na zvaničnoj stranici američke državne agencije za javne nabavke Federal Business Opportunities i danas stoji tender iz 2013. godine za kupovinu Sevastopoljske škole broj 5, objavljeno je u emisiji “Kod dostupa“ na ruskom TV kanalu Zvezda.

U maju 2017. godine Rusiji je isticao ugovor, koji je potpisala sa Ukrajinom, o korišćenju vojnih luka u tadašnjoj Autonomnoj Republici Krim (tada u sastavu Ukrajine) za svoju ratnu mornaricu.

Povlačenje ruske flote sa Krima je bilo kratkotrajno, ali dovoljno da se političkim sredstvima, odnosno putem referenduma, poluostrvo vrati u sastav Rusije nakon punih 60 godina.

Da nije došlo do Krimskog proleća, koje je kasnije pokrenulo celo Rusko proleće u Ukrajini, na mestu gore pomenute Sevastopoljske škole broj 5 bi bila izgrađena NATO (preciznije američka) baza. Tu informaciju je svojevremeno potvrdio i tadašnji potpredsednik SAD DŽo Bajden.

“Krim je mogao da posluži kao NATO baza i neposredno kao baza vojske SAD“, rekao je tada Bajden.

U slučaju ulaska američkih snaga na Krim po isteku boravka ruske flote u Sevastopolju, na poluostrvu bi se pojavili američki avioni lovci i bombarderi, u luke bi uplovili američki brodovi i pojavili bi se PVO raketni sistemi Patriot, koji bi osim Krima pokrili velik deo unutrašnjosti Rusije, tačnije južni, zapadni i centralni delovi, a Moskva bi tada izgubila kontrolu nad Crnim morem.

Sve te posledice su smišljeno izbegnute političkim sredstvima bez ijedne prolivene kapi krvi. Rezultat krimskog referenduma je svojevrsni šah-mat Rusije u geopolitičkoj igri.

Pogledajte video:


Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …