Home / IZA KULISA / ŠTA ZNAJU A NISU REKLI: SAD SE PRIPREMA ZA EMP NAPAD! (VIDEO)

ŠTA ZNAJU A NISU REKLI: SAD SE PRIPREMA ZA EMP NAPAD! (VIDEO)

Možda je pravi razlog za spremanje Bele kuće na EMP napad da se zaštiti od rastućih tenzija sa Rusijom i Kinom, od koji obe poseduju EMP oružje u fazi testiranja.

rat- oluja- struja- elektrika

Mnogi se spremaju za potencijalni EMP (elektromagnetni puls) napad i preduzimaju osnovne mere predostrožnosti.

Vašington je takođe svestan pretnje od EMP-a koji bi mogla da izazove solarna oluja, ali i neki neprijatelj.

Skoro svi su naveli da bi u tom slučaju došlo do pada električne mreže, zbog čega bi veći deo stanovništva ostao bez struje, hrane, vode i osnovnih usluga, a što bi izazvalo nemire, tuče i ubistva za samo par dana ili nedelja.

Nekoliko ljudi u Kongresu, Domovinskoj bezbednosti i Pentagonu, ali i u Beloj kući se pripremaju za zaštitu svoje ključne infrastrukture.

Kako Daily Mail navodi:

„Vlada SAD se priprema za katastrofalnu solarnu oluju koja bi mogla da ugasi struju širom sveta na nekoliko meseci.

Ogromni elektromagnetni puls (EMP) koji bi nastao usled ove solarne oluje će ugasiti strujnu mrežu, čineći beskorisnim svu elektronsku tehnologiju na koju se moderna civilizacija navikla.

Istraživači procenjuju da će samo u SAD troškovi biti i do 2,6 biliona dolara, prema studiji Nacionalne akademije nauka iz 2008. godine.

Izveštaj je upozorio da bi nestašica struje nakon ekstremne solarne oluje mogla da potraje mesecima, pa čak i duže ako pokvari transformatore.

Katastrofalna solarna oluja je mogla da se dogodi 2012. godine, a naučnici predviđaju da postoje šanse da Zemlju pogodi druga solarna oluja 2022. godine, te Bela kuća sprema plan za vanredne slučajeve“.

Možda je pravi razlog za spremanje Bele kuće na EMP napad da se zaštiti od rastućih tenzija sa Rusijom i Kinom, od koji obe poseduju EMP oružje u fazi testiranja. Bilo koja nacija ili teroristička grupa koja ima nuklearku bi mogla da izvrši EMP napad.
Naravno, nije isključeno da bi solarna oluja mogla izazvati jednako katastrofalnu štetu.

(Webtribune.rs)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …