Home / IZA KULISA / STIGLO DRAMATIČNO UPOZORENJE SZO: ČOVEČANSTVO MORA DA BUDE SPREMNO ZA „BOLEST IKS“, KOJA ĆE ODNETI MILIONE ŽIVOTA!

STIGLO DRAMATIČNO UPOZORENJE SZO: ČOVEČANSTVO MORA DA BUDE SPREMNO ZA „BOLEST IKS“, KOJA ĆE ODNETI MILIONE ŽIVOTA!

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je na bolest koja bi mogla da odnese na milione života,a u ovom momentu još nije poznata i stoga je nazvana „bolest iks“.

Svake godine SZO, sa sedištem u Ženevi, organizuje sastanak istaknutih naučnika da bi se utvrdila lista bolesti koje predstavljaju opasnost.

Prethodnih godina, na listu su stavljene bolesti kao što je lasa groznica, koja trenutno hara Nigerijom i ebola od koje je umrlo više od 11.000 ljudi u zapadnoafričkim zemljama u periodu od 2013. do 2016. godine, podseća britanski Telegraf.

Sada je na ovu listu dodata i deveta bolest, nazvana „bolest iks (x)“. Iako ne preciziraju o kojoj je bolesti reč, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu.

Naučnike zabrinjava činjenica što u stvari ne znaju šta je u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i strahuju da će nova bolest preći sa životinja na čoveka.

Podsećajući na sadašnja događanja u svetu, naučnici SZO ukazuju na opasnost od razvoja hemijskog oružja i ratovanja, ali i od veštački stvorenih smrtonosnih bolesti.

(Tanjug)

Check Also

BRITANSKI PISAC OTKRIO: TITANIK NIJE POTONUO, IMAM DOKAZE DOGODILO SE OVO..

Jedan pisac ima dokaze kojima je potkrepio tvrdnju da slavni Titanik zapravo nije brod koji …