Home / IZA KULISA / STIGLO DRAMATIČNO UPOZORENJE SZO: ČOVEČANSTVO MORA DA BUDE SPREMNO ZA „BOLEST IKS“, KOJA ĆE ODNETI MILIONE ŽIVOTA!

STIGLO DRAMATIČNO UPOZORENJE SZO: ČOVEČANSTVO MORA DA BUDE SPREMNO ZA „BOLEST IKS“, KOJA ĆE ODNETI MILIONE ŽIVOTA!

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je na bolest koja bi mogla da odnese na milione života,a u ovom momentu još nije poznata i stoga je nazvana „bolest iks“.

Svake godine SZO, sa sedištem u Ženevi, organizuje sastanak istaknutih naučnika da bi se utvrdila lista bolesti koje predstavljaju opasnost.

Prethodnih godina, na listu su stavljene bolesti kao što je lasa groznica, koja trenutno hara Nigerijom i ebola od koje je umrlo više od 11.000 ljudi u zapadnoafričkim zemljama u periodu od 2013. do 2016. godine, podseća britanski Telegraf.

Sada je na ovu listu dodata i deveta bolest, nazvana „bolest iks (x)“. Iako ne preciziraju o kojoj je bolesti reč, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu.

Naučnike zabrinjava činjenica što u stvari ne znaju šta je u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i strahuju da će nova bolest preći sa životinja na čoveka.

Podsećajući na sadašnja događanja u svetu, naučnici SZO ukazuju na opasnost od razvoja hemijskog oružja i ratovanja, ali i od veštački stvorenih smrtonosnih bolesti.

(Tanjug)

Check Also

„AKO SAM KRAO, TO JE BILO ZA…“ ISPLIVALO SLOBINO NIKAD VIĐENO PISMO, IZ ZATVORA JE OTKRIO SVE

Nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević lično je 2. aprila 2001. napisao istražnom sudiji Okružnog suda …