Home / IZA KULISA / TAJNI PROJEKAT: PARANORMALNE SPOSOBNOSTI KINESKE DECE..

TAJNI PROJEKAT: PARANORMALNE SPOSOBNOSTI KINESKE DECE..

Da li zaista postoje deca u Kini koja poseduju paranormalne sposobnosti?

U jednom zanimljivom članku / dokumentu naslovljenom „Kineski parapsihološki Savanti“, kome se može pristupiti putem CIA-ine elektronske čitaonice, a koji  je napisao bivši profesor na Univerzitetu u Mičigenu i osnivač Komiteta za naučno istraživanje paranormalnih aktivnosti (CSICOP) i osnivač Društva za naučno istraživanje, piše:

Jedanaestogodišnji Tang Ju i njegov prijatelj Čen Sjaoming vraćali su se kući iz škole u ​​udaljenom planinskom selu okruga Daću. Tang se uhvatio za Čenov džep kaputa, priča se nastavlja, i imao je iznenadnu viziju dva kineska simbola.

On je opisao Čenu živopisne simbole, koji je iz džepa izvadio paket cigareta Flying Wild Goose. Etiketa sa pakovanja, o kojima su dečaci pričali, sastojala se od dva simbola koje je Tang Ju „video“.

On je nerado podelio svoje otkriće sa njegovim pedesetogodišnjim ocem. Znao je da će njegova tvrdnja zvučati kao laž. Umesto toga, počeo je da igra igrice nagađanja sa seljanima. Zamolio ih je da napišu slučajne likove na komadu papira, da papir zamotaju u kuglice i puste ga da svaku kuglu drži pored svog uha. Tang bi tada pogađao šta piše na papiru. Njegova pretpostavka, priča se, uvek se pokazala ispravnom. Priča o dečaku se proširila izvan njegovog malog grada u čitavoj provinciji Sičuan u centralnoj Kini.

Ubrzo su regionalna naučna komisija i njen biro za obrazovanje i kulturu zatražili da ispitaju Tanga, a tamošnji istraživači potvrdili su njegovu sposobnost da identifikuje reči i boje na malim listovima papira koji su mu stajali pored uha. Novinari i strahopoštovani zvaničnici pokrajinskog odbora stranke Sičuan brzo su podržali te rezultate, a 11. marta 1979, ova izuzetna priča objavljena je u dnevnom listu Sičuan.

Profesor nastavlja,

Počeli su da stižu izveštaji o deci koja imaju telepatsku moć, vidovitost, rendgenski vid i sposobnost psihokineze. Tipično dete imalo je između devet i četrnaest godina, ali nekolicina je bila stara četiri ili dvadeset pet godina; procenjeno je da je bilo oko 2000 tako nadarene dece u kineskoj populaciji od jedne milijarde.

Početkom 1980. godine ova izuzetna deca našla su se na stranicama uglednog kineskog časopisa Nature. A tog februara je porast interesovanja naterao časopis Nature da sponzoriše veliku konferenciju – Prvi naučni simpozijum o izvanrednoj funkciji ljudskog tela – za učesnike sa više od 20 fakulteta i medicinskih škola. Protokol  je snimio Šngajski naučno-obrazovni studio, a film pod nazivom „Verujete li?“ prikazan je preko nacionalne televizije milionima Kineza.

Činjenice o kojima profesor govori bile su navedene i u deklasifikovanom izveštaju američkih vazduhoplovnih snaga o teleportaciji, koji je dostupan preko Federacije američkih naučnika.

Taj dokument se takođe dotiče i kineske dece sa parapsihološkim sposobnostima, pominjući, u ovom slučaju, decu koja su mogla da teleportuju predmete sa jedne lokacije na drugu, a da ih ne dodirnu.

Još jedan izveštaj, pod nazivom „Istraživanje paranormalnih sposobnosti probijanja prostornih barijera“, odnosi se na istu stvar i takođe pruža više primera dokumentovanih i snimljenih ljudi i dece koji mogu da urade istu stvar.

Ovaj poseban dokument, koji je deklasifikovan zahtevom Zakona o slobodi informisanja (FOIA), opisuje specifične ljude sa vrlo posebnim sposobnostima i način na koji ih hiljade naučnika i vlada širom sveta proučavaju veoma dugo.

Webtribune.rs

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …