TOMA FILA PROGOVORIO O IZRUČENJU MILOŠEVIĆA I OTKRIO ULOGU ĐINĐIĆA I KOŠTUNICE U SVEMU TOME (VIDEO)

toma-fila

Gost emisije „Intervju“ bio je gospodin Toma Fila, jedan od najboljih i najpoznatijih advokata u Srbiji.

Branio je okrivljene u više hiljada predmeta, najčešće okrivljene za najteža krivična dela. Bio je glavni branilac u 5 predmeta pred Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Bio je predsednik Advokatske komore Srbije od 1990. do 1994. godine.

U svojoj autobiografiji „Toma Fila – Završna reč“ govori o slučajevima Slobodana Miloševića, Žarka Lauševića, Borke Vučić, Nikole Šainovića, Šefke Hodžić, haških osuđenika, ubica i kriminalaca, nevinih i krivih. Mnogi ga sa pravom smatraju princom srpske advokature.

Preporučujemo da pogledate ceo intervju i saznate više o poreklu Tome File i o početku njegove advokatske karijere, kako je Zoran Đinđić naredio da Toma Fila bude tajno praćen, kakva iskustva je Toma Fila imao sa ljudima iz Državne bezbednosti, o poznanstvu sa Jovankom Broz i o anegdotama koje je Jovanka Broz njemu pričala, o odnosu između Josipa Broza Tita i Jovanke Broz, o slučaju Žarka Lauševića i o tome kako se dogodilo ubistvo u Podgorici, zašto je Toma Fila upoznavao političare uglavnom tek onda kada padnu sa vlasti, o poznanstvu Tome File i Željka Ražnatovića Arkana, o noći kada je uhapšen Slobodan Milošević, o tome kako su Koštunica i Đinđić prevarili Miloševića i izručili ga u Hag, ko je uzeo 5 miliona dolara za izdaju i hapšenje Slobodana Miloševića, ali i o brojnim drugim zanimljivim temama.

Pogledajte video:


(Srbin.info)

  • elle s'ennuie, toivotaan tosiaan parasta. Ainakin tänään oli vielä hienoa, ja rannalle mentiin. Rännumees, naapurin rouva kertoi tuossa illalla, että nekovstoaiuaan Kakumäen ranta oli raja-aluetta, johon ei tavallisella kuolevaisella ollut asiaa. Sieltähän olisi voinut vaikka uida Suomeen. Piritan ranta oli ainoa yleinen uimapaikka. Ehkäpä siis noita vanhojen aikojen muistoja tuo bongaamasi bunkkerikin. Pidetään peukkuja säiden puolesta!