Home / IZA KULISA / TOMA FILA PROGOVORIO O IZRUČENJU MILOŠEVIĆA I OTKRIO ULOGU ĐINĐIĆA I KOŠTUNICE U SVEMU TOME (VIDEO)

TOMA FILA PROGOVORIO O IZRUČENJU MILOŠEVIĆA I OTKRIO ULOGU ĐINĐIĆA I KOŠTUNICE U SVEMU TOME (VIDEO)

toma-fila

Gost emisije „Intervju“ bio je gospodin Toma Fila, jedan od najboljih i najpoznatijih advokata u Srbiji.

Branio je okrivljene u više hiljada predmeta, najčešće okrivljene za najteža krivična dela. Bio je glavni branilac u 5 predmeta pred Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Bio je predsednik Advokatske komore Srbije od 1990. do 1994. godine.

U svojoj autobiografiji „Toma Fila – Završna reč“ govori o slučajevima Slobodana Miloševića, Žarka Lauševića, Borke Vučić, Nikole Šainovića, Šefke Hodžić, haških osuđenika, ubica i kriminalaca, nevinih i krivih. Mnogi ga sa pravom smatraju princom srpske advokature.

Preporučujemo da pogledate ceo intervju i saznate više o poreklu Tome File i o početku njegove advokatske karijere, kako je Zoran Đinđić naredio da Toma Fila bude tajno praćen, kakva iskustva je Toma Fila imao sa ljudima iz Državne bezbednosti, o poznanstvu sa Jovankom Broz i o anegdotama koje je Jovanka Broz njemu pričala, o odnosu između Josipa Broza Tita i Jovanke Broz, o slučaju Žarka Lauševića i o tome kako se dogodilo ubistvo u Podgorici, zašto je Toma Fila upoznavao političare uglavnom tek onda kada padnu sa vlasti, o poznanstvu Tome File i Željka Ražnatovića Arkana, o noći kada je uhapšen Slobodan Milošević, o tome kako su Koštunica i Đinđić prevarili Miloševića i izručili ga u Hag, ko je uzeo 5 miliona dolara za izdaju i hapšenje Slobodana Miloševića, ali i o brojnim drugim zanimljivim temama.

Pogledajte video:


(Srbin.info)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …