Home / IZA KULISA / UBIJ, SILUJ, KONTROLIŠI – AKO PREŽIVIŠ 13 SEKUNDI BATINA, NAŠ SI! OVO JE ISTINA O MS-13, NAJSUROVIJOJ BANDI KOJOJ JE TRAMP UPRAVO OBJAVIO RAT (VIDEO)

UBIJ, SILUJ, KONTROLIŠI – AKO PREŽIVIŠ 13 SEKUNDI BATINA, NAŠ SI! OVO JE ISTINA O MS-13, NAJSUROVIJOJ BANDI KOJOJ JE TRAMP UPRAVO OBJAVIO RAT (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp održao je govor u Kongresu tokom kojeg se, pored uspeha vlade u prvih godinu dana mandata, osvrnuo i na opšte stanje nacije, bezbednost i kriminal.

Najupečatljiviji deo govora bio je kada je Tramp naveo slučaj koji se nedavno odigrao kada je zloglasna banda MS-13 ubila dve devojčice sa Long Ajlenda.

– Najsa Mikens i Kajla Kuevas brutalno su ubijene dok su zajedno šetale vlastitim gradom. Šest pripadnika okrutne bande MS-13 optuženi su za njihovo ubistvo. Pozivam Kongres da zatvori spomenute zakonske rupe kako kriminalci i banditi poput onih iz bande MS-13 više ne bi mogli da dolaze u Ameriku iz inostranstva – rekao je Tramp dok su roditelji tih devojčica jecali na galeriji u Kongresu.

Javnost se posle ovog slučaja opravdano zapitala kako je moguće da država ne može da stane na put ovim bandama i još važnije, ko su MS-13?

Krv, horor tetovaže i svirepe inicijacije od 13 sekundi

Zašto ova banda, poreklom iz Salvadora, koja deluje u 44 od 50 američkih država sebe zove MS-13 ili „Mara Salvatruča“?

„M“ je skraćenica od „mara“ („banda“), „S“ znači „salvatruča“ (gerilci iz salvadorskih sela) dok je „13“broj sekundi tokom kojih stari članovi tuku potencijalnog novog. Ako preživi batinjanje – dobrodošao je. Broj je takođe i 13. slovo abecede – „M“

Banda je nastala početkom osamdesetih u Kaliforniji, gde je veliki broj Salvadoraca pobegao od građanskog rata i otvorio privatne biznise – najčešće berbernice i restorane.

Kako bi se odbranili od drugih bandi u kraju, počeli su da se udružuju. Njihove aktivnosti vremenom su obuhvatile i kriminalne radnje.

Regrutovali su dečake iz ratom obuhvaćenih područja Srednje Amerike i njihov broj samo se povećavao. Počeli su da se šire i van granica Kalifornije.

Ubij, siluj, kontroliši!

Zvanični moto svirepe bande je „mata, viola, controla“, u prevodu „ubiti, silovati, kontrolisati“.

Moto gotovo uvek prate svirepa ubistva mačetama i arsenalom oružja, a neretko uz njih idu silovanja i trgovina belim robljem.Trude se da ubistva izvedu na tako svirep način da to jednostavno postane njihov zaštitni znak. Žrtve najčešće tokom ubistva seku, vešaju po parkovima a neretko i odrubljuju glavu.

– Ako nisi s nama, onda si naša meta. Ako želiš da preživiš, moraš da nam se pridružiš – kažu članovi bande.

Oduvali Klintona, ni FBI im ništa ne može

Donald Tramp isuviše je često kritikovao administraciju Baraka Obame što je dozvolila širenje bande po SAD

Istina je i da je administracija Bila Klintona pokušala da se reši ove bande tako što je njene uticajne predstavnike deportovala u Salvador i druge zemlje tog dela sveta, ali napravili su kontra-efekat – dolazilo ih je sve više.

Sada su prisutni i pravi su strah i trepet Vašingtona, Njujorka, Bostona, Šarlota i Hjustona, a primećeno je i da se šire u Torontu.

Tetovaže im sadrže reči i sleng „rodne grude“ a neretko po telu crtaju zastrašujuće vudu i slične motive kako bi dodatno prestravili rivale. Svaka tetovaža mora da sadrži slova „MS“ i đavolje rogove.

Kako je Tramp iskoristio MS-13 za svoje svrhe

Donald Tramp obećao je da će se obračunati sa kriminalnim bandama, naročito MS-13, a članove bande nazvao je „životinjama“ i „siledžijama“.

U pomenutom govoru u Kongresu iskoristio je emotivni trenutak svih, praćen suzama roditelja devojčica, da osokoli Amerikance u nameri da izgradi zid s Meksikom, kako druge porodice ne bi nikada proživljavale ovakvu bol.

-Mnogi od članova bande koriste rupe u našem zakonu da kao maloletnici uđu u SAD i završe u istoj školi sa Naisom i Kajlom – rekao je Tramp.

Međutim, on je prikrio činjenicu da su članovi MS-13 bande uglavnom rođeni na tlu Los Anđelesa.Dakle, rođeni Amerikanci a ne imigranti. Ako nekog treba da krivi za sve ovo, onda je to vlada SAD.

Prema podacima FBI-ja, „MS-13“ banda u ovom trenutku broji oko 10.000 članova samo u SAD,  dok ih je širom sveta oko 50.000.

Pogledajte snimke:
Check Also

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni …