Home / IZA KULISA / VELIKA PLJAČKA DRŽAVE: SRPSKO ZLATO U RUKAMA STRANACA, SA KATASTROFALNIM EKOLOŠKIM POSLEDICAMA! (VIDEO)

VELIKA PLJAČKA DRŽAVE: SRPSKO ZLATO U RUKAMA STRANACA, SA KATASTROFALNIM EKOLOŠKIM POSLEDICAMA! (VIDEO)

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, bio je predsednik DJB i doktor tehničkih nauka (rudarstvo-podzemne eksploatacije), dr Branislav Mihajlović.

Tema emisije je bila velika rudna bogastva u Srbiji i njihova eksploatacija od strane velikih nadnacionalnih kompanija.

Mihajlović je u emisiji govorio o tome kako se pljačka Srbija putem ekspolatacije zlata, bakra i litijuma, ali i kako SNS režim uz pomoć polukriminalnih grupa teroriše u manjim mestima lokalno stanovništvo pogotovo tokom izbornih kampanja.

„Nevsun, menja ekološku studiju, pravi novu studiju, koja pravi dramatičnu ekološku štetu.

Uvodi kompletno rušenje, do površine, napraviće se jedan vulkanski krater, koji će imati prečnik kilometar, kilometar i po, i dubinu 800-900 metara.

I posle eksploatacije rude to će biti večni ožiljak dokle god bude planete Zemlje”, u emisiji je ustvrdio dr Branislav Mihajlović dodajući:

„Krater će biti tu milionima godina, sa prljavom kiselom vodom, koja će zagađivati vodotokove.

I to samo zato, što ovaj način ekspolatacije im obezbeđuje profit veći za 250 miliona dolara, odnosno profit diže od 2,5 milijarde na 2,750 000 dolara, praveći katastrofalne ekološke posledice po lokalno stanovništvo uništavajući totalno najmanje tri sela i do 15% teritorije opštine Bor.

To je ono što mene boli i protiv čega se borim”, objasnio je on.

Pogledajte video:

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …