Home / IZA KULISA / ZA SVE ONE KOJI SA PODSMEHOM GLEDAJU NA „TEORETIČARE ZAVERE“: OVO JE NOVOIZGRAĐENA SVETSKA PRESTONICA ILUMINATA! (VIDEO)

ZA SVE ONE KOJI SA PODSMEHOM GLEDAJU NA „TEORETIČARE ZAVERE“: OVO JE NOVOIZGRAĐENA SVETSKA PRESTONICA ILUMINATA! (VIDEO)

Astana je prvi glavni grad neke države koji je potpuno izgrađen u 21. veku.
Za dobre poznavaoce iluminatske i masonske simbolike, ovo je okultni grad u kome su jasno, da ne može biti jasnije, spojene dve tendencije – slavljenje Novog svetskog poretka i najdrevnije od svih do sada poznatih religija – one posvećene obožavanju Sunca kao vrhovnog božanstva.

Grad je pravo oličenje vizije Nursultana Nazarbajeva, predsednika Kazahstana, koji nije žalio milijarde dolara zarađenih na nafti za izgradnju nove, velelepne prestolnice svoje zemlje.

Tako je Astana podignuta u udaljenim stepama, a posetioce ostavlja bez daha svojim futurističkim izgledom.

Astana je i dalje ogromno gradilište, ali monumentalna zdanja koja su do sada podignuta i ona čiji su nacrti i makete predstavljeni javnosti, bili su dovoljni da joj donesu naziv “iluminatskog okultnog centra”.

Sama reč “astana” na persijskom znači “kraljevski ili sveti prag” na kome ljudi stoje u znak strahopoštovanja.

Gradom dominira “Palata mira i pomirenja” poznata i kao “Piramida mira”, sagrađena na zamisli jednog od najpoznatijih britanskih arhitekata lorda Normana Fostera. Visoka je 62 m, a završena je 2006. Koštala je oko 60 miliona dolara. Iako je po izjavi svog tvorca trebala da dovede do “spajanja svih svetskih religija” i da baš zbog toga i ne sadrži nikakve vidljive religiozne simbole, istina je zapravo suprotna – reč je o okultnom hramu posvećenom Suncu.

Unutrašnjost piramide napravljena je po svim masonskim okultnim pravilima i prikazuje put ljudskog bića na stazi prosvetljenja, počevši od njegove inicijacije pa sve do “sticanja svetlosti”. U podzemnom delu je operska dvorana koja može da primi 1500 posetilaca.

Ona je mračna i liči na pećinu, a njom dominira ogromna slika Sunca koja zauzima ceo plafon. U centralnom delu “Piramide mira” je konferencijska dvorana sa okruglim stolom, takođe u obliku Sunca koje je postavljeno tačno iznad Sunca na tavanici opere.

Simbolika je i ovde jasna– ako je to mesto za sastanke verskih vođa iz čitavog sveta koji bi za tim stolom trebalo da sede i razgovaraju u pokušaju da pomire međusobne razlike, stvarajući jednu jedinstvenu religiju, što je jedan od ciljeva “Novog svetskog poretka”, onda je očigledno koje je vrhovno božanstvo u toj religiji.

Treći nivo je – vrh, zastakljen i pun svetlosti. Tu se nalaze slike belih golubova koji simbolišu mir koji će zavladati dolaskom novog poretka. To je istovremeno i postizanje prosvetljenja na individualnom i na svetskom nivou.

Podela unutrašnjosti “Piramide mira” na ova tri dela predstavlja oličenje Pitagorine vizije sveta i njegove podele na Vrhovni, Viši i Niži svet. Na dnu je neprobuđena masa koja uživa u zabavi, u srednjem delu oni koji odlučuju o sudbini sveta, a na vrhu su oni koji su dostigli prosvetljenje i koji su stvarni gospodari sveta.

Kula Bajterek, visoka 105 m, takođe je delo Fostera, i drugo zdanje u Astani koje naprosto vrvi od simbolike. Po osnovnoj zamisli, ova kula predstavlja prikaz drevne persijske bajke o drvetu topole među čijim je granama magična ptica sreće Samruk snela zlatno jaje. Ipak, i ovde je prisutna okultna simbolika – drvo je zapravo “drvo života”, poznato u gotovo svim ezoterijskim učenjima, a zlatna kugla na njegovu vrhu jeste vrhovno božanstvo Sunce. Drvo predstavlja put kojim duh napušta materijalni svet i ulazi u onaj božanski.

U unutrašnjosti zlatne kugle iz koje se pruža predivan pogled na Astanu smešteno je nekoliko predmeta za koje je nemoguće da se utvrdi namena, a među njima je najčudniji zlatni trougao sa otiskom dlana predsednika Nazarbajeva koji deluje kao da se tu stvorio iz nekog naučnofantastičnog filma. Tu je i globus sa potpisima predstavnika 17 verskih pravaca, što nas ponovno vraća na temu spajanja svih religija u jednu.

Dva zlatna stuba koji dominiraju gradom predstavljaju nedvosmisleno podsećanje na dva stuba koja su krasila Istočne dveri Solomonova hrama u Jeruzalemu, koji je najveća svetinja “slobodnih zidara”. Stub sa desne strane poznat je pod imenom Jahin, a levi kao Boaz. Jedan od vekovnih ciljeva masonerije jeste stvaranje Novog Jerusalima i ponovna izgradnja Solomonova hrama u svoj njegovoj negdašnjoj veličajnosti pa su prikazi stubova Jahina i Boaza jedan od najraširenijih masonskih simbola.

Predsednička palata “Ak Orda” ima površinu 36.720 m², obložena je italijanskim mermmerom, i smeštena je u centru grada, na levoj obali reke Išim i na udaljenosti od 300 metara od kule Bajterek. Na vrhu palate nalazi se velika kupola koja predstavlja žensko načelo postavljeno na suptornoj strani od kule Bajterek koja svojim oblikom predstavlja muško.

Ovo smenjivanje kupola i kula ili obeliska kao oznaka muškog i ženskog načela prisutno je u svim velikim gradovima koji se smatraju centrima moći i koji su građeni u skladu sa principima Svete geometrije i okultne simbolike, kao što su Pariz, London i Vašington.

Nemoguće je navesti sve zgrade i građevine koje su obeležje ovog jedinstvenog grada, budući da je njegova izgradnja u punom jeku i stalno niču nove, među kojima se posebno po svom neobičnom izgledu ističu ogromna koncertna dvorana, Islamski centar sa džamijom, a tu je i novi sportski luksuzni stadion sa pokretnim krovom, koji gledano iz zraka neodoljivo podseća na možda najpoznatiji masonski simbol – “svevideće oko”.

Pogledajte video ovog grada:(Dnevno.hr)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …