Home / IZA KULISA / ŽAK OGAR: PRETE MI SMRĆU, ALI ME NEĆE SPREČITI DA KAŽEM ISTINU O KOSOVU!

ŽAK OGAR: PRETE MI SMRĆU, ALI ME NEĆE SPREČITI DA KAŽEM ISTINU O KOSOVU!

Bivši šef specijalnih francuskih jedinica na Kosovu i Metohiji Žak Ogar izjavio je da je bio svedok zločina takozvane Oslobodilačke vojske Kosova i da hoće da svedoči o tome, ali da nije pozvan da bude svedok.

On je naveo da je imao konflikt sa nekadašnjim komandantima OVK Rahmanom Ramom i Samijem Ljuštakuom zbog napada na manastir Devič, koga su pripadnici OVK tri dana pljačkali i uništavali.

– Otišli su i vratili se nekoliko sati kasnije da bi nastavili tamo gde su stali. Naišli su na moje ljude koji su tražili da se predaju. Odbili su i pripucali. Pripadnici moje jedinice su uzvratili. Nekoliko njih su ubili ili ranili i očistili teren. Sutradan ujutro došao je Ljuštaku da se žali kako ih mi “saveznici” ubijamo – rekao je Ogar za Večernje novosti.

On kaže da je tada Ljuštakuu rekao da će završiti na sudu kao odgovoran za zločine koje čine njegovi ljudi i upozorio ga da povedu računa o tome šta će ubuduće da rade, jer će Francuzi svaki put tako reagovati.

– Ljuštaku je sada u Hagu. Naravno, nisu me zvali da svedočim – rekao je Ogar.

On je naveo da mu je francuski tužilac na službi u Briselu, koji je istraživao zločine na Kosmetu 2014. godine, rekao da imaju čvrste dokaze na osnovu kojih Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Ljuštaku i ostali neće moći da se izvuku, ali da će to biti veoma komplikovano, jer mnogi svedoci nestaju.

– Čim lideri sa Kosova identifikuju nekog kao svedoka, on, gle slučajno nestane. Desi mu se saobraćajna nesreća ili neka druga nevolja – preneo je Ogar reči tužioca.

Ogar kaže da je pristao da tužiocu da iskaz i svedoči, ali da se on nikada više nije pojavio.

On ističe da ga, u situaciji kada svedoci zločina OVK nestaju kao na traci, nije strah da svedoči.

– Imam danas neprijatelje na Kosovu i u Ruandi. Hašim Tači i Pol Kagama su iste marionete koje je postavila Madlen Olbrajt. Naći ćete istu mrežu iza njih – rekao je Ogar.

On je dodao da nema problem sa smrću, jer je ona neminovna i da ga to neće sprečiti da kaže ono što zna i što treba da kaže.

Ogar je podsetio da je njegova jedinica patrolirala u Starom Trgu kod Severne Mitrovice kada su u pripadnici OVK, pljačkajući stare i nemoćne Srbe, ubili jednog od njih, a ostalima prislanjali pištolje na čelo tražeći od njih da se odmah isele.

– Uhvatili smo ih, fotografisali i podatke o njihovom identitetu predali žandarmima koji su u međuvremenu stigli na Kosovo. To su precizni primeri ratnih zločinaca. Tokom 20-ak dana imali smo mnogo takvih slučajeva – rekao je Ogar.

On je ocenio da je problem u procesuiranju Albanaca to što je “EU njihov diskretni pomagač”.

– Nisu baš mogli da ih ne izvedu pred sud, jer je bilo previše elemenata koji su ih na to primoravali pred javnošću, ali će sve učiniti da se izvuku. Zašto ih inače do sada nisu osudili. Imaju pomagače kao što je na primer Bernar Kušner. Igra je nameštena – rekao je Ogar.

Check Also

SNIMAK KINESKOG ROVERA BUDI JEZU: NA TAMNOJ STRANI MESECA NLO BAZA?! (FOTO)

Ukoliko sve bude išlo po planu, svetska javnost uskoro bi trebalo da dobije povratnu informaciju …