Home / SPEKTAR / Čudo u Poljskoj: Rodila dete dva meseca posle smrti!

Čudo u Poljskoj: Rodila dete dva meseca posle smrti!

devojka- koma- pacijent- bolnica
Beba se rodila sa infekcijom, srčanim smetnjama, poremećajem metabolizma i problemima sa disanjem, ali posle gotovo dva meseca na intenzivnoj nezi, čudesni dečak je potpuno zdrav

U poljskom gradu Vroclav na svet je došao dečak čija je majka praktično umrla 55 dana pre njegovog rođenja, piše Newsweek.rs.

Žena je bila bolesna od raka, a u 17. nedelji trudnoće utvrđena joj je moždana smrt, piše list „Nova tribuna opolska“. Ali pošto je srce četrdesetjednogodišnje Poljakinje nastavilo da kuca, lekari su odlučili da se bore za život deteta.

Doktori su održavali sve vitalne funkcije organizma majke pomoću savremenih aparata i pratili stanje deteta koje je nastavilo da raste i da se razvija.

„Koristili smo aparat za veštačko disanje, veštačke bubrege i veoma jake kardiovaskularne lekove. Obično održavamo vitalne funkcije organizma jedan do dva dana, ali je ovde zadatak bio da se to produži nekoliko nedelja, dok plod ne bude sposoban za samostalan život“, izjavio je profesor Andžej Kubler koji drži katedru za anesteziologiju i intenzivnu terapiju.

Doktori su uspešno obavili carski rez 55 dana od moždane smrti majke i na svet je došao dečak — dve nedelje pre vremena. Dečak je bio težak oko kilogram. Imao je infekciju, srčane smetnje, poremećaj metabolizma i probleme sa disanjem. Beba je gotovo dva meseca provela na intenzivnoj nezi. Međutim, dečak je sada potpuno zdrav i težak oko tri kilograma. Podizanje deteta koje je čudom došlo na svet preuzeo je, naravno, otac.

(Kurir)

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …