Home / SPEKTAR / FBI ŠPIJUNIRAO TESLINE PROJEKTE: „Zrak smrti“ je bio najveća tajna srpskog naučnika! (FOTO)

FBI ŠPIJUNIRAO TESLINE PROJEKTE: „Zrak smrti“ je bio najveća tajna srpskog naučnika! (FOTO)

nikola-tesla-fbiFoto: Wikimedia

Najintrigantniji su svakako prikazi i tumačenja legendarnih tunela u Vordenklifu koje je Tesla sagradio ispod tornja kao deo postrojenja za bežični prenos električne energije

Američki režiser Džozef Sikorski je pred premijeru sbog dokumentarnog filma o Nikoli Tesli poručio Beograđanima da njegovo delo govori o borbi naučnika, vizionara za ostvarenje njegovog sna, kako bi omogućio da energija bude dostupna svima na planeti.

Međutim, ono što je u filmu “Energija narodu” najviše privuklo pažnju javnosti jeste otkrivanje istine o špijuniranju od strane Ef-Bi-Aja, pišu Večernje novosti.

Agenti Američkog istražnog biroa su, posle njegove smrti, pretresli sobu u hotelu “Njujorker”, pokupili i odneli sva dokumenta o tajanstvenom projektu koji se zvao “zrak smrti”.

teslaOvaj režiser je više od deceniju istraživao sudbinu srpskog naučnika u Americi, a naročito njegov rad u laboratoriji Vordenklif.

Dokumentarac se bavi Teslinom kulom u Njujorku koja je nazvana “tvrđavom za narod”, a bila je srušena jer se smatrala opasnom po bezbednost SAD.

Sikorski se bavio istraživanjem nestalih izuma i projekata Nikole Tesle. Prikupio je oko 200 veoma zanimljivih dokumenata na osnovu kojih je napisao biografiju o Tesli.

Najintrigantniji deo filma su svakako prikazi i tumačenja legendarnih tunela u Vordenklifu koje je Tesla sagradio ispod tornja kao deo postrojenja za bežični prenos električne energije.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …