Home / SPEKTAR / Generalni sekretar ODKB: SVET SE, PO NAŠOJ PROCENI, NALAZI NA IVICI OTVORENOG RATA

Generalni sekretar ODKB: SVET SE, PO NAŠOJ PROCENI, NALAZI NA IVICI OTVORENOG RATA

Svet je na ivici rata

Svet se nalazi na ivici otvorene konfrontacije jer ceo niz zemalja više i ne kamuflira svoje delovanje i grubo se meša u unutrašnje stvari drugih država – izjavio je generalni sekretar ODKB Nikolaj Bordjuža.

Naglasivši da su minulih dana u Moskvi zasedali saveti ministara inostranih poslova i odbrane ODKB, Bordjuža je podvukao:
„Na zasedanjima dva saveta donete su odgovarajuće odluke i želim da obavestim javnost o tim odlukama. Ali, prvo nešto o situaciji u kojoj smo razrađivali ova ili ona rešenja usmerena na dalji razvoj ODKB.

Svet se, po našoj proceni, u suštini nalazi na ivici otvorene konfrontacije jer ceo niz zemalja više praktično i ne kamuflira svoje delovanje i grubo se meša u unutrašnje stvari drugih država, pokušavajući da manipuliše njihovom javnošću i da ekonomski i finansijski utiče na njihove strukture vlasti i stanovništvo“.

General Bordjuža je sve ovo izgovorio u Državnoj Dumi Rusije, prilikom susreta sa šefovima parlamentskih delegacija država-članica ODKB u Parlamenarnoj skupštini OEBS.

On je još dodao: da široko se uhodane tehnologije obojenih revolucija koriste za menjanje političkog kursa država i dovođenje na vlast prozapadnih marionetskih režima. I zaključio: „Klasičan primer takvih revolucija je antiustavni državni prevrat u Ukrajini koji se, u suštini, već izrodio u građanski rat“.

Inače, Državna Duma ima nameru da 18. juna – za vreme „vladinog časa“ – da od ministra odbrane RF, Sergeja Šojgua, sazna: na kom nivou borbene gotovosti su Oružane snage Ruske Federacije „u vezi sa izmenjenom političkom situacijom i aktivnostima NATO pored granica RF“.

Ovo je saopštio predsednik Dume Sergej Nariškin. Pri tom je još rekao: „Saslušaćemo šta ima da nam kaže ministar odbrane.

Poslanici će, naravno, imati mnogo pitanja za ministra, a ticaće se, nema sumnje, i promenjene političke situacije u svetu i aktivnosti NATO uz naše granice“.

(Fakti)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …