Home / SPEKTAR / INFILTRIRANI RUSKI AGENT „SPAVAČ“: Elvira Karajeva zvana „Crna udovica“ u redovima džihadista ubila 6 najistaknutijih boraca, uključujući i svoje muževe!

INFILTRIRANI RUSKI AGENT „SPAVAČ“: Elvira Karajeva zvana „Crna udovica“ u redovima džihadista ubila 6 najistaknutijih boraca, uključujući i svoje muževe!

isil- ratnik- dzihadista- fanatik
Elvira Karajeva (28) infiltrirala se u Islamsku državu i tokom svog delovanja ubila najmanje šest njenih istaknutih boraca

Ruskinja s Kavkaza Elvira Karajeva (28), koja se infiltrirala u Islamsku državu i godinama bila agent ruskih obaveštajnih službi, navodno je likvidirana nakon što su otkrivene njene aktivnosti, saopštili su islamisti, ali za ovu tvrdnju nema dokaza
Upravo njenom zaslugom ubijeno je najmanje šest boraca IS, kao i jedna žena iz iste organizacije. Među njima su i njena četvorica muževa, koji su ili likvidirani, ili nestali bez traga.

Prema tvrdnjama islamista, Elvira je četiri godine dostavljala informacije ruskim obaveštajnim službama o načinu rada džihadista i o sigurnim kućama u kojima se kriju. Pripadnici IS su je prozvali crna udovica, a priča o njoj je objavljena na islamističkom blogu na ruskom jeziku Istok.

Njen prvi muž Aslanbek Saralijev, za koga se udala u Čečeniji kad je imala 19 godina, naprasno je preminuo dok su bili u šetnji u šumi. Drugi njen suprug Adam Šakbijev, poznati ekstremista, likvidiran je s dvojicom braće dok je bio u taksiju.

Treći njen muž Artur Amrijev jednostavno je nestao bez traga, dok je četvrti Abu Muslim otrovan. Svi oni su bili poznati džihadisti Islamske države.

Islamisti su rekli da je Elvira odgovorna i za likvidaciju Artura Amrijeva, Bijaslana Gočijajeva, Temulana Totorkulova, Valentina Dluborsija i Marine Urusove.

Islamska država je objavila i audio-snimak na kome Karajeva priznaje da je radila za rusku obaveštajnu službu. Snimak je u osnovi sumnjiv jer džihadisti ne objavljuju audio snimke već video. Takođe, da su je likvidirali objavili bi video snimak.

Zvanična Moskva do danas nije potvrdila njeno postojanje niti likvidaciju.

(Informer)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …