Home / SPEKTAR / U MREŽI TAJANSTVENIH TUNELA PRONAĐENE HITLEROVE ATOMSKE BOMBE- MISTERIJA ZAŠTO IH NIJE UPOTREBIO… (VIDEO)

U MREŽI TAJANSTVENIH TUNELA PRONAĐENE HITLEROVE ATOMSKE BOMBE- MISTERIJA ZAŠTO IH NIJE UPOTREBIO… (VIDEO)

hitler-sad
Sedamdesetogodišnji Nemac Peter Lor, koji se amaterski bavi istorijom, tvrdi da je otkrio nagoveštaje misterioznih metalnih objekata u davno napuštenoj mreži tunela, koju su nacisti napravili nedaleko od Kemnica, u istočnoj Nemačkoj.

“Najmanje dva objekta su nacističke atomske bombe”, izjavio je za nemački “Bild”.

Istoričari amateri i lovci na blago odavno tragaju za artefaktima nestalim u Drugom svetskom ratu, uključujući i legendarnu “Ćilibarsku sobu” i “Zlatni voz”, koji je, kažu glasine, prošle godine pronađen u Poljskoj.

unutrasnjost vulkana lava tunel

Međutim, Lor se namerio na opasniji plen.

Spekulacije o tome da je Nemačka u završnoj fazi rata bila blizu toga da napravi atomsku bombu ne prestaju. Nacisti su još 1939. imali program za razvoj nuklearnog oružja, ali zvanično su odustali od njega 1942. u korist drugih projekata. Pričalo se da su u tajnosti nastavili da rade, ali većina istoričara se slaže da nisu uspeli da naprave nuklearnu bombu.

peter- lorPeter Lor

Lor, međutim, ne deli njihovo mišljenje i tvrdi da je do otkrića došao dok je istraživao mrežu nacističkih tunela u Jonastalu, nedaleko od grada Kemnica.

Do danas nije u potpunosti razjašnjeno kakva je trebalo da bude svrha tunela koje su pred kraj rata iskopali logoraši iz Buhenvalda. Neki veruju da je trebalo da posluže Adolfu Hitleru kao skrovište, dok drugi smatraju da su bili namenjeni testiranju nuklearnog oružja.

Peter Lor je ispitao područje pomoću geološkog radara 2012, ali kaže da je tek sada kompletno analizirao objekte pomoću softvera za 3D oblikovanje. Rezultati, kaže, navode na zaključak da je prostorija pod zemljom veća nego što se do sada pretpostavljalo i da se u njoj nalazi pet velikih metalnih objekata koji liče na nuklearne bombe.

peter- lor1Peter Lor

“Objekti su bili pod zemljom 71 godinu. Na kraju će se raspasti i suočićemo se s novim Černobiljom”, rekao je on.

Ukoliko se ispostavi da su njegove tvrdnje tačne, zemljište bi zbog nuklearnog materijala bilo kontaminirano vekovima. Po svemu sudeći, nadležni ne shvataju ozbiljno njegove pretnje. Jedino što su učinili kada je podigao uzbunu jeste da su mu zabranili da nastavi istraživanja.

Pogledajte video:

(Blic,Webtribune.rs)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …