Home / SPEKTAR / Irinej je prvi patrijarh u srpskoj istoriji koji je sasluživao rimokatoličku misu: Molio se sa katoličkim kardinalom dok je ovaj prizivao svetog duha na latinskom! (VIDEO)

Irinej je prvi patrijarh u srpskoj istoriji koji je sasluživao rimokatoličku misu: Molio se sa katoličkim kardinalom dok je ovaj prizivao svetog duha na latinskom! (VIDEO)

irnej- patrijarh

Bliži se slava većine Srba – sveti Nikola. Svi znamo koliko je ovaj svetitelj revnovao za veru pravoslavnu protiv Arija i njegovih jeretika. Poznat je po tome što je Arija ošamario zbog drskosti i hule na pravoslavnu veru tokom Nikejskog sabora (325. godine).

Zbog nasilja je isprva bio raščinjen od ostalih otaca Sabora, ali su se kasnije Hristos i Bogorodica javili ocima u snu i naložili da svetom Nikoli vrate dostojanstvo kao nagradu za to što je bio lav pravoslavlja.

Danas na tronu SPC sedi potpuni antipod svetom Nikoli. Čovek koji ne samo da ne osuđuje jeretička učenja, nego im se i potčinjava.
Irinej je prvi patrijarh u srpskoj istoriji koji je tokom rimokatoličke mise stajao za jeretičkom trpezom tokom jeretičke službe i molio se sa jeretičkim klirikom!

Ušavši u oltar za vreme službe sa jeretičkim klirikom, bez obzira što nije imao omofor, on je takoreći sasluživao misu!

Pogledajte snimak kada je pre godinu dana u Sarajevu iza oltarske trpeze stajao zajedno sa kardinalom Puljićem i molio se zajedno sa njim dok on tobože priziva Svetog Duha na latinskom. Obratite pažnju na 1:13 minut kada se patrijarh krsti (što je znak da se on moli) dok Puljić takođe krsti i moli se tako što na latinskom izgovara Pater et Filius et Spiritus Sanctus (Otac i Sin i Sveti Duh).

Apostolsko pravilo 45:

Episkop, ili prezviter, ili đakon, koji se bude sa jeretikom samo i molio, neka se odluči; ako im pak dopusti kao kliricima, da isto rade, neka se svrgne.
(Ap 10,11,46,64; 3. vas. 2,4; Laod 6,9,32,33,34,37)

Po svemu sudeći, patrijarh Irinej i njegovi ekumenisti žele da od Patrijaršije SPC i trona svetog Save naprave PAPAtrijaršiju!

Da li ćemo mi biti generacija koja će to da im dopusti? Koja će zbog sabornosti u laži i farisejskom licemerju da sve ovo ćutke gleda kao na nešto normalno?

Ne samo da time izdajemo dogme i kanone Crkve naše, već i naše pretke koji su radije ginuli od rimokatoličkog mača pre nego da gledaju svoje sveštenike, episkope i patrijarhe kao saučesnike u rimokatoličkim misama.

• I potrese kivote svete Pravoslavnih svetitelja…i napravi tugu veliku ne samo na nebu već i na zemlji …i unese nemir među narod i seme razdora koje se teško zatire i ostavlja žive rana na Hristovoj Crkvi…

Pogledajte video:

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …