Home / SPEKTAR / JEDAN OD NAJBLIŽIH MILOŠEVIĆEVIH SARADNIKA U INTERVJUU OTKRIO STROGO ČUVANE TAJNE: MIĆUNOVIĆ JE SRUŠEN DA BI DOŠAO ĐINĐIĆ JER JE BIO SLOBIN PROJEKAT

JEDAN OD NAJBLIŽIH MILOŠEVIĆEVIH SARADNIKA U INTERVJUU OTKRIO STROGO ČUVANE TAJNE: MIĆUNOVIĆ JE SRUŠEN DA BI DOŠAO ĐINĐIĆ JER JE BIO SLOBIN PROJEKAT

hadzi-dragan-antic
Bivši generalni direktor Politike rekao da je Dragoljuba Mićunovića planski rušio sa čela Demokratske stranke po nalogu Miloševićevog režima

Bivši generalni direktor Politike Hadži Dragan Antić bez dlake na jeziku osvrnuo se na period kad je demokrata Dragoljub Mićunović bio na čelu DS i za Nedeljnik otkrio da je državni projekat bio da se on smakne s te pozicije kako bi na njegovo mesto došao Zoran Đinđić.

Hadži Dragan Antić je naglasio da je zajedno s Aleksandrom Tijanićem učestvovao u dovođenju Zorana Đinđića na mesto lidera DS.

– Počeo sam da objavljujem u Politici tekstove protiv Mićunovića, koji je u to vreme bio predsednik DS. Bio je to državni projekat. On je jednog dana, pošto više nije mogao to da izdrži, tražio prijem kod mene. Zamolio me je da malo zaustavimo hajku na njega, a nije znao pozadinu – državni plan da se sruši on i dovede Đinđić – prepričava nekadašnji glavni urednik Politike.

Zatim otkriva da je Mićunoviću odmah bilo ponuđeno mesto ambasadora u SAD.

Hadži Dragan Antić nije štedeo grube reči ni kada je u pitanju i sadašnji lider socijalista Ivica Dačić, za koga kaže da je „izdajnik“ kojem ne veruje.

– O sadašnjem rukovodstvu SPS s Ivicom Dačićem na čelu mislim sve najgore. Milošević i ja smo ga otpisali još u Hagu. Milošević mi je tada za njega rekao da je „ratluk“. Dačić je doživljavan kao izdajnik. Tako da ja ne verujem ovima iz SPS, a posebno ne njihovom lideru – priča Hadži Dragan Antić.

Da je pristao na ponudu DOS u oktobru 2000. godine, Slobodan Milošević bi iste noći s porodicom ekspresno bio prebačen u Moskvu, jer ga je, tadašnji šef ruske diplomatije Igor Ivanov u Beogradu već čekao sa spremnom diplomatskom limuzinom i specijalnim avionom.

Izvor, koji je direktan učesnik pregovora o kojima se prethodnih dana pisalo, otkriva da je u noći odluke ispred Miloševićeve vile već bilo parkirano diplomatsko vozilo ruske ambasade, kojim je porodica tek poraženog predsednika SR Jugoslavije trebalo da se doveze do aerodroma i ukrca na specijalni let za rusku prestonicu.

– Poznata je činjenica da je Igor Ivanov već 6. oktobra 2000. doputovao u Beograd, a koliko je ozbiljno planirano da se Milošević zaista skloni u Moskvu, najbolje pokazuje to što je s Rusima bila razrađena čitava logistika transfera. Diplomatska limuzina je bila ispred vile na Dedinju, a specijalni ruski avion na aerodromu, i samo se čekalo da Milošević prihvati ponudu – svedoči sagovornik.

Dragan Hadži Antić, direktor i glavni urednik Politike za vreme režima Slobodana Miloševića, u intervjuu za Nedeljnik u kom je otkrio detalje čuvene afere „Vojko i Savle“, osvrnuo se i na svoje odnose sa porodicom Milošević-Marković.

On je rekao da su priče o negtivnom uticaju Mirjane Marković na supruga gluposti, uz ogradu da „ne možemo da znamo o čemu muž i žena pričaju u krevetu“.

„Znam da je sve odluke on donosio. On je napravio JUL, jer je hteo da sabere čitavu levicu“, rekao je Hadži Antić, i otkrio malo poznatu priču kako je kovao planove da se Milošević skloni na Kubu.

„Posetio sam ga (u Hagu) neposredno pred njegovu smrt 2006. godine. Razgovarali smo o privatnim stvarima, Mariji, Miri. Nismo se bavili politikom i njegovom partijom. Pitao me je: „Šta ćeš da radiš?“, a ja sam mu rekao: „Idem na Kubu. Znaš da ja zimujem tamo.“ On mi je rekao: „Blago tebi“, a ja njemu na to: „E pa da je moj plan bio realizovan kao što sam zamislio, sada bismo se nas dvojica šetali zajedno po Karibima“, prisetio se Hadži Antić.

Prema priči Dragana Hadži Antića, iako je ubeđivao Miloševića da se sklone na Kubu, on nije želeo da beži.

„Rekao mi je: ‘Ja sam izabran predsednik, neću da bežim.’ Insistirao sam na tome, ali je on bio protiv. Da se sklonio, bio bi živ danas“, rekao je Hadži Antić.

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …