Home / SPEKTAR / JEZIVA ISPOVEST HRVATSKOG KOMANDANTA: Srbima su u logoru vadili oči, preklinjali su me da ih ubijem!

JEZIVA ISPOVEST HRVATSKOG KOMANDANTA: Srbima su u logoru vadili oči, preklinjali su me da ih ubijem!

zarobljenici- rat- olujaOd ove priče naježiće vam se svaka dlaka na telu!
Bivši komandant hrvatske vojne policije u Šibeniku Mario Barišić detaljno je opisao kako su početkom devedestih u logorima „Lora“ i „Kuline“ na najmonstruoznije načine mučeni srpski vojnici i civili.

Barišić kaže da se nije borio za Hrvatsku nastalu na krvi nedužnih ljudi, staraca i dece i zbog toga je još pre 18 godina prvi put o zločinima govorio u hrvatskom tužilaštvu.

Do danas međutim niko od zločinaca nije odgovarao.

Kopali im oči i odsecali uši!

– Tadašnji zamenik komandanta 7. bojne Vojne policije Tvrtko Pašalić aprila 1992. odveo me je u „Loru“ i pokazao neevidentirane zarobljenike s kojima možemo da radimo šta hoćemo, rekao je Barišić i nastavio:

– Kada je jedan od čuvara Bloka C Ivica Livaja otvorio teška metalna vrata, ušli smo u mračnu prostoriju, pod je bio sav u krvi i vodi. Tek posle par minuta u uglu sam primetio zarobljene.

Jednom su bile iskopane oči, jednom odsečene uši. Kada me je jedan od njih primetio, počeo je da jeca: „Ubij me, spasi me, ubij me“, prisetio se Barišić.

On je rekao da su neke grozote preživljavali Srbi zatočeni u vojnom zatvoru „Kuline“ kod Šibenika:

– Tamo su ih uglavnom mučili puštanjem struje iz indukatorskog telefona prikačenog na genitalije. Terali su i da seksualno opšte među sobom, silovali mlade devojke.

Sve se to događalo od 23 časa pa nadalje. Tu vojni policajci nisu mogli ništa.

Mogli su ta zverstva da prijave meni, a ja sam imao mogućnost da ih prijavim ili višim instancama ili mom direktnom pretpostavljenom, koji je, međutim, sva ta mučenja i predvodio, rekao je on.

Barišić se nekoliko puta i požalio Pašaliću da je to što rade nehumano, ali da se ovaj brecnuo žestoko na njega što brani „četnike i četnikuše“.

– Prestao sam bilo šta da mu govorim kada je jednom prilikom izveo sve pritvorenike i u crnoj unformi sa crnom kapom sa slovom „U“ poručio: „Ja sam unuk Ante Pavelića“, prisetio se Barišić.

(Srbija Danas)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …