Home / SPEKTAR / KIP SLOBODE I VENECIJA ĆE BITI POTOPLJENI! Ovo nije proročanstvo Tarabića, nego ZVANIČAN IZVEŠTAJ UJEDINJENIH NACIJA!

KIP SLOBODE I VENECIJA ĆE BITI POTOPLJENI! Ovo nije proročanstvo Tarabića, nego ZVANIČAN IZVEŠTAJ UJEDINJENIH NACIJA!

kip- slobode
Zastrašujuće prognoze svetskih stručnjaka: nestaće sva svetska zaštita pod zaštitom Uneska zbog KLIMATSKIH PROMENA

Posle izveštaja UNESCO o uticaju klimatskih promena, punom katastrofičnih predviđanja, u Australiji je Vlada zatražila da se prava vest o klimatskim prognozama izuzme iz njihove verzije izveštaja, zbog turizma te zemlje, piše Njujork tajms!

U ovom izveštaju je navedeno da 31 lokacija u 29 zemalja pod zaštitom Uneska već oseća uticaj klimatskih promena. Među tim lokacijama su i Stonhendž, koji bi mogao biti nagrizen erozijom, zatim Venecija, koja bi mogla biti potpuno potopljena, a ista sudbina zadesiće, kako je navedeno, i Kip slobode u Njujorku.

Adam Markham, autor ovoga izveštaja, rekao je da će požari, dizanje nivoa mora i snažne oluje sigurno uticati na kulturnu baštinu svih zemalja kojima ova kataklizma preti, ali da bi se katastrofa mogla zaštiti detaljnim planiranjem – prenosi Njujork Tajms.

– Mnogi ljudi nisu svesni koliko je problem ozbiljan. To je veliki izazov, ali moramo i možemo puno toga da učinimo ako što pre shvatimo kojom brzinom promene mogu nastupiti – rekao je Markham.

U izveštaju je data preporuka državnim agencijama i turističkim zajednicama. Dati su i primeri kako je čovek tokom vremena reagovao na ekstremne klimatske uslove, pa je s tim u vezi naglašena važnost svih lokaliteta koji se moraju očuvati i time kataklizma ako ne sprečiti, ono barem ublažiti.

(Telegraf.rs)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …