Home / ZANIMLJIVOSTI / U ovoj pećini možete da budete samo 10 MINUTA, a nakon toga će vam se dogoditi nešto JEZIVO (VIDEO)

U ovoj pećini možete da budete samo 10 MINUTA, a nakon toga će vam se dogoditi nešto JEZIVO (VIDEO)

kristalna-pecina-meksikuFoto: Wikimedia/Alexander Van Driessche

Mesto, koje je ujedno i prelepo i preopasno za ljudski život, otkriveno je kada je rudarska kompanija počela iskopavanja u blizini meksičkog grada Naika

U Meksiku je pre 15 godina otkrivena pećina puna kristala koja vas može ubiti za samo nekoliko minuta ukoliko u nju uđete bez adekvatne zaštite.

Mesto, koje je ujedno i prelepo i preopasno za ljudski život, otkriveno je kada je rudarska kompanija počela iskopavanja u blizini meksičkog grada Naika u potrazi za cinkom i bakrom.

Tom prilikom otkriveni su džinovski kristali od kojih su mnogi dužine 12 metara i samim tim su najveći na svetu.

Međutim, ukoliko biste odlučili da posetite ovo mesto, u njemu biste nezaštićeni preživeli samo desetak minuta. Naime, temperatura u pećini je 58 stepeni Celzijusa, a vlažnost vazduha je 100 odsto.

Zbog toga ovako esktremnih uslova u pećini, vaša pluća bi bila najhladnija stvar koja se tu nalazi, pa bi se samim tim voda kondenzovala u njima, što bi dovelo do gušenja.

Ovako teški uslovi otežavaju istraživanje najveće kristalne pećine na svetu, a u njoj se možda kriju i novi vidovi života koje do sada nismo videli.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs /curiosity.com)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …