Home / SPEKTAR / KLUPKO SE ODMOTAVA: Gadafijevih 67 milijardi prelazi u ruke Blerovog brata!

KLUPKO SE ODMOTAVA: Gadafijevih 67 milijardi prelazi u ruke Blerovog brata!

gadafi

Ser Vilijam Bler, stariji brat bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, presudiće, sva je prilika, ko treba da upravlja Libijskim investicionim fondom (LIF).

LIF je 2006. godine osnovao pukovnik Muamer el Gadafi, koji svrgnut i ubijen tokom arapskog proleća i NATO intervencije 2011. godine. Imovina LIF procenjuje se na oko 67 milijardi američkih dolara.

„Vilijem Bler, brat bivšeg premijera Tonija Blera, treba da bude postavljen za sudiju u dugogodišnjem procesu za utvrđivanje upravnika nad Libijskim investicionim fondom“, preneo je juče Rojters pozivajući se na izvore obe strane u sporu.

Imovina LIF-a je nakon rušenja režima i zverskog ubistva Gadafija zamrznuta odlukom UN, da bi se sprečile eventualne transakcije najbližeg pukovnikovog okruženja u egzilu.

Sudbina zamrznutih „Gadafijevih milijardi“ i njihova tačna lokacija do danas nisu poznati javnosti.

Poznato je da je LIF plasirao sredstva u oko 500 kompanija i holdinga širom sveta i da je uložio skromnih osam odsto kapitala na finansijsko i tržište nekretnina na Zapadu.

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …