Home / SPEKTAR / NAPAD NA PUTINA POČINJE 17. AVGUSTA

NAPAD NA PUTINA POČINJE 17. AVGUSTA

Po novom „Aktu o prevenciji agresije Rusije“ usvojenom u Beloj kući, Amerika ima u planu da raširi vojnu saradnju na zemlje jugoistoka Evrope koje uključuju i Srbiju. Pored toga, definisano je i slanje novca nevladinom sektoru Rusije, za koji već postoje neke naznake da je stigao u Rusiju.

Ovakav način manipulacije društvom, finansiranjem nevladinih organizacija nije ništa novo za SAD. To se izvodi preko USAID organizacija koje su zbog navedenih razloga i zabranjene u Rusiji i nekim državama latinske Ametike.

Jedan od ruskih novinara, Artur Solomonov je ukazao da su izvesni protesti već najavljeni za 17. avgust u Novosibirsku, Kalinjingradu i Ekaterinburgu, ali da je to samo početak.

Svi najavljeni protesti imaju različite slogane i različite organizatore, ali in je zajedničko, neprijateljski stav prem a Moskvi i Putinu.

Ove proteste će najverovantje koordinirati neoliberalne organizacije na koje utiče Zapad, ali i par nacionalističkih i patriotskih pokreta koji ne podržavaju Putinovu vladavinu i smatraju da je on skoncentrisan na Moskvu, a da ostatak zemlje zanemaruje. Ako se ove frakcije ujedine, navedeni protesti bi mogli da dovedu do ozbiljnih previranja na vlasti.

U ternutku kada se Rusija nalazi na direktnom udaru Zapada, ovakvi protesti su nešto što Putinu u ovom momentu najmanje odgovara.

Po mnogim analitičarima, cilj Amerike jeste da sruši Rusiju upravo svrgavanjem Putina sa vlasti.

Nije još izvesno da li američki novac stoji iza najavljenih protesta i kako će država reagovati ako dođe do širenja protesta.

 (Web-tribune.com)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …