Home / SPEKTAR / ONA JE BILA U HRVATSKOJ VOJSCI, A SAD JE NAPLJUVALA PROSLAVU U KNINU: „Vi ste prodali zemlju za svoj džep!“

ONA JE BILA U HRVATSKOJ VOJSCI, A SAD JE NAPLJUVALA PROSLAVU U KNINU: „Vi ste prodali zemlju za svoj džep!“

5004Irena Sedmak bila je pripadnica 153. turopoljske brigade kojoj se priključila 1991. godine

Bivša pripadnica 153. turopoljske brigade Irena Sedmak, na Facebooku je bez ustezanja napisala šta misli o slavlju u Kninu.

Nakon proslave godišnjice Oluje, svim hrvatskim političarima i nosiocima vlasti, putem društvene mreže uputila je oštru kritiku svemu onome što se tamo događalo.

Irena Sedmak bila je pripadnica 153. turopoljske brigade kojoj se priključila 1991. godine.

“Prestala sam biti vojnik 1992. kad se brigada povukla u vojarnu u Velikoj Buni, jer nisam došla služiti vojsku nego čuvati dom. Moćnici su procijenili da to tada nije moguće, pa sam vojničke čizme zamijenila štiklicama i vratila se na radno mjesto i šetnju po centru grada.”

Za svoj iskreni komentar o proslavi Oluje dobila je brojne pohvale:

“Mene, Hrvaticu, čistokrvnu plemenitu Turopoljku, građanku Hrvatske, dragovoljku i nositeljicu Spomenice domovinskog rata, gospođu u zrelim godinama, majku, ženu i radnicu NITKO, baš NITKO NE predstavlja u Kninu, i vi koji se pozivate da ste me branili i obranili, koji ste mi omogućili slobodu moje domovine, a pogotovo vi koji ste zaslužni da su danas svi dućani otvoreni gdje rade ljudi za mizernu plaću…

Vi koji ste prodali zemlju za svoj džep, vi koji držite ruku na srcu dok svira (ne samo vaša) himna, vi koji ne priznajete antifašističku borbu u drugom ratu, vi koji žderete i letite helikopterima, a građani skupljaju plastične flaše da bi se prehranili – odvratni ste. Morete mi deti soli na rep.

Gadite mi se, pogotovo oni koji “najoštrije osuđuju, a ne vide, ne čuju i ne znaju”.

Za OVAKVU domovinu nitko nije obukao uniformu ’91. i stavio šljem na glavu. Zato floskulu “imamo Hrvatsku” prestanite prepisivati od začetnika i pokrovitelja pljačke “lijepe naše” jer vi ju možda imate, ja nemam, uništili ste ju i IZDALI”, napisala je Irena Sedmak.

(Telegraf.rs / net.hr)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …