Home / SPEKTAR / PENTAGON ZABEZEKNUT: Evo kako su Rusi, Amerikancima ispred nosa, tajno dovezli Asada u Moskvu i vratili ga nazad..

PENTAGON ZABEZEKNUT: Evo kako su Rusi, Amerikancima ispred nosa, tajno dovezli Asada u Moskvu i vratili ga nazad..

Sirijski predsednik Bašar Asad ni jedan jedini put nije napustio zemlju otkad se u njoj ratuje. A onda je odjednom obreo u Moskvi i razgovarao sa Vladimirom Putinom. Stoga se odmah otvorilo pitanje: kako je uspeo da to izvede, s obzirom da je nebo Sirije prepuno tuđih vojnih aviona – i borbenih i špijunskih?

putin

Međutim, ispostavilo se da pravo pitanje nije kako je to Asad uspeo, već . kako su to Rusi izveli? Jer, oni su uspeli da neprimetno za Amerikance i njhove saveznike sirijskog lidera bukvalno dostave na moskovski vojni aerodrom „Čkalovski“.

Sve se izdogađalo ovako.

Asad je ujutro 20. oktobra bez pompe stigao u rusku bazu „Hmejmim“ kod Latakije. Tamo ga je već čekao Il-62, koji samo što je bio doleteo sa „Čkalovskog“.

Taj avion – koji ima i „predsednički salon“ i specijalni sistem veze – uzleteo je takođe bez ikakvih ceremonija sa Asadom i njegovom pratnjom.

500

Prošao je pazdušnim prostorom Iraka i Irana, a onda leteo iznad Kaspijskog mora. Granicu Rusije je presekao u blizini Astrhana.

Na „Čkalovski“ se spustio  u 14:20 po moskovskom vremenu.

Po završetku pregovora u Kremlju – Asad je u Latakiju dostavljen na potpuno isti načim, istim vazdušnim koridorima.

O njegovom boravku u Moskvi i pregovorima sa Putinom objavljeno je 21. oktbra, a on je u tom trenutku već bio na putu iz Latakije u Damask.

Inače, ohrabren pregovorima u Kremlju i svim što Rusija čini povodom njegove zemlje i za njegovu zemlju, Asad je danas upozorio:

„Ni jedna politička, niti bilo koja druga inicijativa, neće biti realizovana bez uništenja terorizma“.

avion- il62Il-62

Pri tom je podvukao da će pozdraviti svako političko rešenje koje odobri sirijska nacija, pogotovo ako to rešenje čuva jedinstvo Sirije.

Asad je istovremeno pozvao ruske kompanije koje se bave naftom i gasom da  dođu u njegovu zemlju i da ulažu u nova nalazišta.

„Na potencijalno dobra nalazišta pustićemo samo kompanije zemalja koje nam pomažu, a to su pre svih Rusija i Iran. Sirija svoje profitabilne privredne grane i infrastrukturu nikada neće dati u ruke Zapada!“

(Fakti)

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …