Home / SPEKTAR / Pogledajte kako S-500 „Prometej“ šalje u istoriju kompletnu „leteću“ eskadrilu SAD (VIDEO)

Pogledajte kako S-500 „Prometej“ šalje u istoriju kompletnu „leteću“ eskadrilu SAD (VIDEO)

Ruska odbrambena industrija je uspela da proizvede PVO sistem koji može da zadrži američku vojnu avijaciju daleko od ruske granice.

Clip

Razvijen od strane koncerna Almaz-Antej, protivvazdušni raketni sistem S-500 Prometej može da stigne u aktivnu službu ruske vojske do 2020. godine.

„Kao što je planirano, ove godine biće dovršen prototip i počinju prvi testovi. Do 2020. godine kompleks mora da prođe propisano testiranje i biće pušten u rad“, izjavio je član stručnog saveta vojno-industrijske komisije RF Viktor Murahovskij.

Očekuje se da će S-500 nadmašiti kapacitet S-400 , koji koriste ruske vazduhoplovno-kosmičke snage (VKS) u Siriji. Sistem može da detektuje i istovremeno uništi čak 10 hipersoničnih balističkih raketa. Osim toga, S-500 će moći da presreće čak i rakete u neposrednoj blizini.

Sistem S-500 zajedno sa svojim prethodnicima S-300 i S-400 treba da postane deo integrisanog sistema protivraketne odbrane Rusije.

Kao što je primetio jedan od predstavnika vojne industrije SAD-a, ruska odbrambena industrija, koja je bila teško pogođena od raspada SSSR-a, neobjašnjivo je nastavila razvoj sistema napredne protivoraketne odbrane i sprečila propadanje.

Zaista, ovo moćno naoružanje već brine mnoge američke zvaničnike, jer susret njihovih F-22 i F-35 sa S-500 može imati samo jedan ishod.

Pogledajte video:

(Pravda)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …