Home / SPEKTAR / POGLEDAJTE MOĆNU PUTINOVU VOJSKU: GRANDIOZNA VOJNA PARADA U RUSIJI NA DAN POBEDE! (VIDEO)

POGLEDAJTE MOĆNU PUTINOVU VOJSKU: GRANDIOZNA VOJNA PARADA U RUSIJI NA DAN POBEDE! (VIDEO)

Dan pobede je jedan od najvažnijih praznika za Rusiju, pa su i ceremonije kojima se obeležava posebni datum u ovoj velikoj državi, grandiozne i jedinstvene. Prošlogodišnja parada je ostavila jak utisak na svetsku javnost, a još više se očekuje od ovogodišnje.

rusija, tenkovi

Ovim manifestacijama se obeležava dan kada je Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Slavi se 9. maja iako je rat završen nekoliko meseci kasnije posle bezuslovne kapitulacije Japana. Događaj koji je to obeležio je upotreba atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju i velika tragedija i katastofa koja je usledila posle ovog napada 6. avgusta 1945. godine.

U velikom broju zemalja sveta ovaj dan se svečano obeležava, a među njima su pored Rusije, i Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Gruzija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajina, Uzbekistan i Izrael.

Najveća parada se održava svake godine u Moskvi 9. maja, na kojoj učestvuje vojska i avijacija. Tokom ove ceremonije, pokazuju se poslednja dostignuća ruske tehnologije, ali i oprema iz Drugog svetskog rata.

Pogledajte video ispod:

(Telegraf.rs)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …