Home / SPEKTAR / Priča člana satanističke sekte u Hrvatskoj: Ritualna silovanja, ubistva, droga…

Priča člana satanističke sekte u Hrvatskoj: Ritualna silovanja, ubistva, droga…

Ritualna silovanja, ubistva, inicijacije, crne mise samo su deo iskustva mladog Zagrepčanina koji tvrdi da je tri meseca bio član sekte u okolini Zagreba.

„Govorio sam da idem na kafu ili trening, a onda bih otišao na crnu misu“, kaže mladić čiji identitet ostaje tajan. On kaže i da je na rituale na zagrebačka groblja išao dvaput nedeljno.

Svoju priču ispričao je ekipi „Provjerenog“, a do njega su došli u potrazi za 18-godišnjim Natanom Mirkovićem koji je nestao krajem februara.

„Tu noć kada je nestao moj život je stao. U mom životu više ne postoji ništa osim želje da ga nađem“, kaže Natanova majka, Jarmila Manhajm. Vrlo dobar učenik grafičke škole nikad se nije s nastave vratio u Brezovicu gde je živeo s porodicom. Očajna majka svakodnevno je obilazila napuštena mesta u nadi da će naći sina, a pošto policijska potraga nije davala rezultate, obratila novinarima i došla do neverovatnih podataka, pri čemu im je pomogao umirovljeni policajac.

Satanističke molitve na Natanovom računaru, signal mobilnog koji je poslednji put lociran u napuštenoj kapelici i svedočanstvo bivše devojke o Natanovim obredima inicijacije u sektu samo su deo detalja do kojih je dovela potraga. Ali i do mladića koji tvrdi da je tri mjeseca bio član satanističke sekte koja se povezuje s Natanovim nestankom.

Obred krštenja bio im je žiletom urezan pentagram na dlanu. Mladić čiji identitet ostaje tajan tvrdi da je dvaput nedeljno odlazio na crne mise na zagrebačka groblja.

„Ja sam vodio dvostruki život. Govorio sam da idem na kafu ili na trening, a onda bih otišao na crnu misu“, kaže. Na crnim misama bilo je puno maloletnika koje su zavodili obećanjima o raznim moćima, a upravo zbog njihove srednjoškolske dobi nalazili su se u ranim večernjim časovima. „Ako je neke bilo strah, ponudili bi im džoint da se opuste“, tvrdi mladić.

Ali stručnjaci, među kojima je i psiholog Nebojša Buđanovac, tvrde da nije reč o sektama, već o dobro organizovanom kriminalu gde su tinejdžeri tek obične marionete. „Oni nisu dobili potpunu informaciju šta se od njih očekuje kada uđu u sektu, nego su primamljeni određenim pričama, tajnim sastancima itd. što je, naravno, tinejdžere privuklo. A onda su se doveli u situaciju da preprodaju drogu, učestvuju u orgijama i slično“, tvrdi Buđanovac.

(Večernji.hr)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …