Home / SPEKTAR / PROCURIO JEZIV SNIMAK: DA LI SU OVE VLAŽNE MRLJE NA BRANI IZNAD VALJEVA PRVI ZNAK ARMAGEDONA?! Posle pucanja razorno rušilačka snaga vode i mulja prekrila bi grad za 10 minuta u visini od 15metara! (VIDEO)

PROCURIO JEZIV SNIMAK: DA LI SU OVE VLAŽNE MRLJE NA BRANI IZNAD VALJEVA PRVI ZNAK ARMAGEDONA?! Posle pucanja razorno rušilačka snaga vode i mulja prekrila bi grad za 10 minuta u visini od 15metara! (VIDEO)

rovni brana

Kao dokaz ove velike opasnosti usred te brane imamo veliko brdo izdrobljenog granita, granita koji se vremenom izdrobio usled intezivnog pomeranja tla u ovom epicentralnom pojasu.

Ako je tačno da su ove mrlje na zidovima brane od vlage onda je njeno rušenje izvesno, piše Webtribune.rs

Pravilo koje je struka postavila glasi: Ako kroz branu prođe samo jedna kap, ta brana pada i nikada nije bilo drugačije.

Na gornjem delu brane se vidi tamna pravilna linija koja je takva zbog materijala, ali šta će u donjem delu tamne mrlje kojih tu nije bilo.

Svakako treba ispitati šta se dešava, i da li su to vlažne mrlje zbog vode koja nadolazi u brani, a ako jeste nešto preduzeti dok ne bude kasno.

Ono što je sada vidljivo to je da se brana puni blatom i muljem a ne vodom. Jasno rečeno, brana se puni nanosima mulja i vode od kiša a ne prirodnom vodom iz Jablanice.

Vojna tajna, strogo poverljivo: O razmerama posledica pucanja brane iznad Valjeva

(Stručna studija „Energoprojekta“ o razmerama posledica pucanja brane Stubo-Rovni koju JP „Kolubara-Rovni“ nezakonito, decenijama već, podiže poviše Valjeva, nameravajući zatrti i najveću Svetinju ovog dela Pravoslavne Srbije i zanavek zagaditi podzemne resurse pitke vode kojima Valjevo prednjači u Evropi)

Pred vama je stručna analitička studija Energoprojekta iz 1988 g. tada zavedena  pod štambiljem „vojna tajna“.Tema predložene knjige je proračun o procenama posledica usled mogućeg pucanja brane Stubo-Rovni poviše Valjeva.

stubo rovni brana

Kao uvod u knjigu, koja naniže sledi, treba napomenuti da je brana Stubo-Rovni od samog početka svoga bezakonja i štetna u širokom opsegu posmatranja.

Pre svega nikada nisu izvršena seizmološka ispitivanja na lokaciji buduće brane, naročito neophodna stoga što velika pukotina između tektonskih ploča Jadarske i Jadranske (gde se očekuje epicentar budućih zemljotresa) prolazi linijom Maljen, Povlen… što je na samo par kilometara od brane.

Kao dokaz ove velike opasnosti usred te brane imamo veliko brdo izdrobljenog granita, granita koji se vremenom izdrobio usled intezivnog pomeranja tla u ovom epicentralnom pojasu (ovaj drobljeni granit, koji se miniranjem lako pretvara u sitan šoder, Valjevo odavno koristi kao osnovni izvor tampona za krpljenje puteva)

Usred „buduće brane Stubo-Rovni“ nalaze se ogromne stene izdrobljenog granita usled trenja ogromnih tektonskih ploča koje se sudaraju u ovom epicentralnom zemljotresnom području.

Nikada nisu izvršene ni procene uticaja na prirodnu sredinu, jer bi po jednoglasnim istraživanjima hidrogeologa, prljava barska voda zagadila sve podzemne vode Valjeva (Pakaljsko vrelo, Gradačko vrelo…) po kojima je Valjevo najbogatiji grad u Evropi.

Pogledajte video:

Pored mnogih drugih štetnih uticaja po fizički opstanak Valjevaca poguban je i duhovni potop tj. moguće zatiranje čudotvornog nemanjićkog manastira Gračanice.

Posle pucanja brane razorno rušilačka voda bila bi za 10 minuta u Valjevu i da bi potom rasla oko pola sata do visine oko 15 metara.

Kompletna knjiga studije Energoprojekta iz 1988g. zavedena kao „strogo poverljivo“ može se pročitati OVDE

Webtribune.rs

Check Also

OTAC MI JE UBRIZGAO ŠPRIC KRVI ZARAŽENE HIV-om: IMAM SIDU, A SAD SAM SAZNAO I ZAŠTO JE TO URADIO.. (VIDEO)

Kada je otac Brajana Džeksona ubrizgao svom sinu špric pun krvi zaražene sidom, nadao se …