Home / SPEKTAR / PUTINOV SAVETNIK: UKOLIKO VOJNO NE PORAZIMO UKRAJINU, SLEDI NAPAD NA RUSIJU!

PUTINOV SAVETNIK: UKOLIKO VOJNO NE PORAZIMO UKRAJINU, SLEDI NAPAD NA RUSIJU!

Sjedinjene Države smišljeno, beskrupulozno i dosledno guraju Ukrajinu u rat sa Rusijom pod izgovorom da je to u interesu Kijeva i „vraćanja Krima”. Ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku se istovremeno sugeriše da jedino preko rata sa Rusijom može povratiti Krim – ocenio je Sergej Glazjev, savetnik Vladimira Putina.

glazjev

Učinio je to u razgovoru za okruglim stolom o situaciji u Donjeckoj i Luganskoj oblasti Ukrajine i poziciji Rusije.

„Amerikanci i njihovi kijevski eksponenti uzeli su kurs na militarizaciju, formiranje diktatorskog nacističkog režima i punu mobilizaciju stanovništva protiv Rusije. Ukrajina ima veliku armiju koja je „konzervisana”, ali industrija Harkovske oblasti danas radi punom parom i dovodi u normalno stanje ukrajinske tenkove i oklopnu tehniku” – ukazao je Glazjev.

U nastavku je dodao da Ukrajina protiv jugoistoka zemlje već koristi najmanje dvesta oklopnih vozila čiji se broj iz dana u dan povećava, kao i broj aviona.

Pritom je upozorio da „kijevske vlasti” primenjuju svu raspoloživu ratnu tehniku protiv Donbasa i naglasio da će to činiti „sve do potpunog uništenja otpora”.

Dopisnik ukrajinske agencije UNIAN u Moskvi, citirao je sa istog okruglog stola ove reči Glazjeva:

„Želim da podsetim na ove Čeričilove reči: „Ko između sramote i rata izabere sramotu – na kraju dobije i rat i sramotu istovremeno”. Ovo ne znači da mi treba da šaljemo tenkove na Kijev. Ali, u najmanju ruku moramo zaustaviti genocid nad stanovništvom Luganske i Donjecke oblasti. Mi na to imamo pravo”.

Ukrajinska agencija tvrdi da je Glazjev još predložio da Rusija „zatvori nebo nad jugoistokom Ukrajine, po uzoru na ono što su Amerikanci uradili u Libiji”. Istovremeno je ocenio da to sada može da bude izvedeno, a da će kroz pola godine biti prekasno.

„Biće dovoljno da zatvorimo nebo i da iskoristimo isti mehanizam neutralisanja vojne tehnike koji su Amerikanci koristili u Libiji. Oni su prvo zatvorili nebo, zatim iz vazduha uništili oklopnu tehniku, artiljeriju i avijaciju i na taj način režim sa kojim su ratovali učinili borbeno nesposobnim. Pogledajte dinamiku: u decembru prošle godine nacisti su imali 2000 ljudi u Kijevu, u februaru su već imali 20.000, u maju ih je bilo 50.000 zajedno sa vojnicima ukrajinske armije. Sredinom leta će ih biti 100.000, u septembru – 200.000, a krajem godine će imati pod oružjem pola miliona ljudi” – upozorio je Glazjev.

Putinov savetnik je svoj upozoravajući govor  zaključio rečima:

„Pojaviće se veoma moćna vojna mašinerija usmerena protiv nas, sa velikim brojem nacista koji su i ideološki naelektrisani protiv Rusije. Krajnji cilj svega toga jeste – rat protiv Rusije. Izgubivši Donbas, mi ne možemo sačuvati mir jer je naredni deklarisani cilj Kijeva – Krim”.

(Fakti)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …