Home / SPEKTAR / RUSKI TAJNI FAJLOVI O NLO: SVI SUKOBI VOJSKE I NLO, ZAVRŠILI SU SE TRAGIČNO, 3 AVIONA SU PRETVORENI U PRAH!

RUSKI TAJNI FAJLOVI O NLO: SVI SUKOBI VOJSKE I NLO, ZAVRŠILI SU SE TRAGIČNO, 3 AVIONA SU PRETVORENI U PRAH!

Tokom 1940-ih i 1950-ih godina, NLO-manija je zahvatila SAD, pa su novinske stranice bile popunjene izveštajima o letećim tanjirima, ljudima u crnom i vanzemaljskim otmicama.
nlo-ufo-rusija-vanzemaljci
Ali kada su sustreti sa vanzemaljcima postali sporedna stvar u SAD, njihovi komunistički neprijatelji su takođe bili uzdrmani misterioznim sustretima sa NLO-ima.
Otprilike u isto vreme su Sovjeti takođe počeli da povećavaju broj kontakata sa vanzemaljcima i izveštaja o svemirskim letelicama koje ulaze u vazdušni prostor nad Rusijom.
NLO istraživač i autor rođen u vreme Sovjetskog Saveza, Pol Stonhil, je rekao za Dejli star: “Sovjeti su bili šokirani da toliko NLO-a može da prodre u njihove granice i u suštini rade šta hoće bez ikakve kontrole iz Kremlja.“
“Bilo je mnogo više slučajeva direktnih sustreta nego u SAD, i sve što je letelo iznad Sovjetskog Saveza bilo je je veoma zainteresovano za tajna vojna postrojenja.“
Tokom Hladnog rata i svemirske trke Sovjetske snage su se često sukobljavale sa NLO-ima.
Stonhil je rekao: “Kremlj je bio paranoičan, ali nisu mogli da urade ništa po tom pitanju.“
“Pokušavali su u nekoliko navrata, kada su stizala naređenja sa vrha da se obore NLO-i, ili su lokalni komandanti to preuzimali na sebe.“
“Međutim, to se uvek završavalo loše po njih.“
Istraživač, čiji su tekstovi objavljeni na 11 jezika, iskopao je zapise o potpunoj tajnosti nad fenomenima u Sovjetskom Savezu.
Velike zverke Kremlja bi odbacile bilo kakve javne izveštaje o fenomenima kao “prevaru izvršenu od strane Zapadnih sila.“
Tajni istraživački program pod nazivom SETKA je osnovan 1977. godine nakon Petrozavodskog incidenta u kojem se 48 NLO-a pojavilo u atmosferi širom Sovjetskog Saveza.
Ovaj incident je uočen u indrustrijskom gradu Petrozavodsk, kada se veliki svetleći objekat pojavio na nebu – naizgled usmeravajući svetlosti ka Zemlji.
ufo nlo vanzenaljci06
Cilj programa je bio da se ustanovi šta su ti NLO-i bili – sa potvrdom Sovjetske vlasti da letelica ne može biti poreklom sa Zemlje.
Stonhil je rekao da je veći deo arhive programa ostao pod ključem, ali je dodao da je ona prenošena između vrhunskih vojnih umova i naučnika komunističke države.
Takođe su tada davani formulari bilo kom sovjetskom vojniku, mornaru ili pilotu koji je prijavio NLO susret, kako bi podneli potpuno detaljan izveštaj.
On je rekao: “To je bilo toliko obilno da se zaista zapitate koliko su Sovjeti znali.“
Krvavi susret između vanzemaljske letelice i Sovjetskih snaga se dogodio 1953. godine, ubrzo nakon smrti Josifa Staljina.
Veliki NLO, za koji su svedoci u početku mislili da je dirižabl, se pojavo iznad tajge u Sibiru.
Sovjetski vojni šefovi su poslali poseban vojni odred u to područje.

Kada su pokušali da pristupe letelici sa avionima, tri sovjetska aviona su samo “izgorela,“ kaže Stonehil.

Tajno naređenje je izdato sovjetkim snagama tokom sredine 1960-ih, dajući ruskim komandantima stroga uputsva da “ne pucaju na NLO-e, da ih ostave na miru.“

Stonehil je rekao: “Vanzemaljci bi uzvratili udarac i uništili sve čime bi jedinica pucala na njih.“

“Oni bi dezintegrisali avione, a u nekim slučajevima bi NLO-i takođe napali prvi.“

On je dodao: “Nijedna vlada ne želi da bude nemoćna kada se suoči sa pretnjom, i zbog toga su Sovjeti bili veoma uplašeni.“
Ali uprkos ovim nasilnim sukobima, on kaže da je većina sovjetskih susreta okarakterisana kao da vanzemaljska letelica jednostavno “posmatra“ aktivnosti.

On je rekao: “To je kao da su bili pod mikroskopom. Bilo je izveštaja da su većina NLO-a, ako ne i svi, bili prisutni na sovjetskim svemirskim lansiranjima.“

“Činilo se da letelica zna za svemirske luke i tajne objekte.“

Međutim, on je dodao da motivacija onoga ko god da pilotira NLO-om ostaje misterija.
Stonhil je razgovarao sa bivšim vojnim obaveštajcima, vladinim zvaničnicima i sovjetskim naučnicima da bi otkrio dubine sovjetskih susreta sa NLO.
On je imao brojne knjige objavljene na ovu temu, kao što je Misteriozno nebo: Sovjetski NLO fenomen, Sovjetski NLO fajlovi i NLO dosije Rusije.
NJegova najnovija publikacija se bavi temom “NLO susreta“ u sovjetskim morima, kako je ruska mornarica sada naišla na neobjašnjive objekte ispod mora.
(Webtribune.rs)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …