Home / SPEKTAR / ŠOKANTAN SNIMAK: Evo kako prodavci u voće i povrće ubrizgavaju otrovne hemikalije kako bi ono izgledalo sveže!

ŠOKANTAN SNIMAK: Evo kako prodavci u voće i povrće ubrizgavaju otrovne hemikalije kako bi ono izgledalo sveže!

Šokantan video koje je odjeknuo Fejsbukom kao bomba prikazuje kako neki prodavci u voće i povrće ubrizgavaju hemikalije kako bi ono izgledalo sveže.

500

Hemikalija koja je prikazana u videu, eritrozin B, obično se koristi u poslasticama poput nekih bombona i gelovima za ukrašavanje torti. Takođe se koristi i za boju školjke u kojoj se nalazi pistaći i je pun aditiva (E127).

Američko Udruženje za hranu (FDA) 1990. godine je pokrenulo delimičnu zabranu korištenja eritrozina, jer je istraživanja, prekomerna konzumacija izazvala karcinom kod testiranih pacova.

U junu 2008. Centar za nauku u javnom interesu (UISP) zatražila je od FDA potpunu zabranu eritrozina u Sjedinjenim Američkim Državama.

S druge strane, niz toksikoloških ispitivanja i pregleda drugih objavljenih istraživanja stručnjake je dovelo do zaključka da eritrozin nije genotoksičan.

Pogledajte video:

(Kurir)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …