Home / SPEKTAR / Stravični krici odjekivali rimokatoličkom crkvom: TAJNI SNIMAK EGZORCIZMA U ČEŠKOJ!- VIDEO

Stravični krici odjekivali rimokatoličkom crkvom: TAJNI SNIMAK EGZORCIZMA U ČEŠKOJ!- VIDEO

Stanovnici češkog grada su uznemireni : Mladić je pokušaj isterivanja đavola iz žene snimio još u februaru , a sveštenik je prošle nedelje potvrdio egzorcizam..

egzorcizam- crkva- djavo- isteravanje

Stravični krici odjekivali su rimokatoličkom crkvom Uznesenja Blažene Device Marije u češkom gradu Vranovu dok je sveštenik obavljao egzorcizam nad ženom koju je navodno opseo đavo .

Video je kroz ključaonicu mobilnim snimio 26 – godišnji Daniel Trochta nakon što je kroz vrata čuo vrištanje . Da je na snimku zaista proces isterivanja đavola iz vernice potvrdili su navodno i crkveni službenici .

Daniel je uspeo snimiti grupu ljudi koja stoji okupljena blizu oltara dok žena vrišti u agoniji . Među njenim kricima razabiru se i vulgarne reči na češkom jeziku .

Mladić je video snimio još u februaru , no crkveni velikodostojnici su ga ignorisali sve do prošle nedelje kada su potvrdili da je reč o izvođenju egzorcizma .

Sveštenik : Boga smo tražili pomoć i dobili smo je…

Sveštenik Marek Dunda kazao je kako je snimljeno isterivanje đavola , no više od toga nije želeo da komentariše niti otkriti njen identitet .

– Ako je nešto snimljeno kroz ključaonicu onda se o tome više nema što reći . Tražili smo od Boga da zaštiti i oslobodi ženu . Koristili smo latinsku molitvu tražeći pomoć i naravno da je pomoglo – rekao je .

Meštani kažu da im nije prijatno da se takve stvari obavljaju u crkvi jer krici koji dopiru su stravični . Neki kažu kako se vrlo često iz crkve mogu čuti urlici  „opsednutih“ , a neki brane govoreći kako je to sigurno ispravno „ako to obavlja sveštenik“ .

Gradnačelnik gradića rekao je kako se o svemu raspitao , ali da sveštenik nije napravio ništa što bi bilo ilegalno , piše Daili Mail .

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …