Home / SPEKTAR / SVET NA RUBU PROVALIJE: AMERIKANCI DOBILI NOVO ORUŽJE ZA SUDNJI DAN

SVET NA RUBU PROVALIJE: AMERIKANCI DOBILI NOVO ORUŽJE ZA SUDNJI DAN

web-tribune.comJedan ruski vojni posmatrač objasnio je zašto nnsa u ovom trenutku daje takve dvosmislene i nejasne izjave.

U ponedeljak je NNSA objavila vest o završnoj razvojnoj fazi unapređene vazdušne nuklearne bombe B61-12 pre proizvodnje, čija će prva verzija biti završena do 2020. godine.

U utorak je Pentagon najavio da „se priprema da odobri razvoj i proizvodnju nove interkontinentalne balističke rakete, da otvara konkurenciju između tri najveća vojna preduzimača i da razbuktava raspravu o tome da li SAD može da priušti da modernizuje svoju trijadu nuklearnog naoružanja“.

Ta najava je još dvosmislenija i nejasnija od prethodne, izjavio je za RIA Novosti dopisnik Mihail Šeinkman.
– Dok su u pitanju samo reči, pravi se poenta. Ako to i nije demonstracija sile, onda je svakako jasan podsetnik na nju – piše novinar u svom članku za rusku agenciju.

To je podsetnik za same Amerikance, pošto su, izgleda, počeli da čeznu za evidentnim vojnim tehničkim dostignućima.
Najave su od posebnog značaja u trenutku kada jedino Donald Tramp i Hilari Klinton, kandidati za mesto predsednika SAD, govore o američkoj sili i superiornosti i kada čak i lokalni mediji izveštavaju o ruskim i kineskim uspesima češće nego što objavljuju vremensku prognozu.

– Takvim najavama Vašington je očigledno dao zakletvu da će biti isti kao i kad se pojavio davne 1945. godine – nuklearan, nuklearno aktivan, ili radioaktivan – navodi autor.
Nije bitno da li će Hilari Klinton postati predsednica ili ne kako bi postigao taj cilj, zaključuje autor.

(rs.sputniknews.com)

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …