Home / SPEKTAR / SVET NA RUBU PROVALIJE: AMERIKANCI DOBILI NOVO ORUŽJE ZA SUDNJI DAN

SVET NA RUBU PROVALIJE: AMERIKANCI DOBILI NOVO ORUŽJE ZA SUDNJI DAN

web-tribune.comJedan ruski vojni posmatrač objasnio je zašto nnsa u ovom trenutku daje takve dvosmislene i nejasne izjave.

U ponedeljak je NNSA objavila vest o završnoj razvojnoj fazi unapređene vazdušne nuklearne bombe B61-12 pre proizvodnje, čija će prva verzija biti završena do 2020. godine.

U utorak je Pentagon najavio da „se priprema da odobri razvoj i proizvodnju nove interkontinentalne balističke rakete, da otvara konkurenciju između tri najveća vojna preduzimača i da razbuktava raspravu o tome da li SAD može da priušti da modernizuje svoju trijadu nuklearnog naoružanja“.

Ta najava je još dvosmislenija i nejasnija od prethodne, izjavio je za RIA Novosti dopisnik Mihail Šeinkman.
– Dok su u pitanju samo reči, pravi se poenta. Ako to i nije demonstracija sile, onda je svakako jasan podsetnik na nju – piše novinar u svom članku za rusku agenciju.

To je podsetnik za same Amerikance, pošto su, izgleda, počeli da čeznu za evidentnim vojnim tehničkim dostignućima.
Najave su od posebnog značaja u trenutku kada jedino Donald Tramp i Hilari Klinton, kandidati za mesto predsednika SAD, govore o američkoj sili i superiornosti i kada čak i lokalni mediji izveštavaju o ruskim i kineskim uspesima češće nego što objavljuju vremensku prognozu.

– Takvim najavama Vašington je očigledno dao zakletvu da će biti isti kao i kad se pojavio davne 1945. godine – nuklearan, nuklearno aktivan, ili radioaktivan – navodi autor.
Nije bitno da li će Hilari Klinton postati predsednica ili ne kako bi postigao taj cilj, zaključuje autor.

(rs.sputniknews.com)

 

Check Also

OTAC MI JE UBRIZGAO ŠPRIC KRVI ZARAŽENE HIV-om: IMAM SIDU, A SAD SAM SAZNAO I ZAŠTO JE TO URADIO.. (VIDEO)

Kada je otac Brajana Džeksona ubrizgao svom sinu špric pun krvi zaražene sidom, nadao se …