Home / SPEKTAR / TIHI UVOD U NOVI SVETSKI POREDAK I JEDNU RELIGIJU- U DANSKOJ PRAVE CRKVU BEZ OBELEŽJA ZA SVE LJUDE: Ovako nešto ne postoji nigde na svetu..

TIHI UVOD U NOVI SVETSKI POREDAK I JEDNU RELIGIJU- U DANSKOJ PRAVE CRKVU BEZ OBELEŽJA ZA SVE LJUDE: Ovako nešto ne postoji nigde na svetu..

satana-antihrist-djavo-statua-kip
Danska prestonica Kopenhagen mongla bi da postane prvi grad u kojem postoji jedna verski neutralna institucija, koja bi omogućila vernicima i onima koji to nisu da praznuju i obeležavaju različite rituale i važne trenutku u svom životu.

Gradska uprava Kopenhagena spremna je da potroši oko 800.000 dolara na “verski neutralnu crkvu”, koja će biti podjednako otvorena za vernike i one koji to nisu.

Prema rečima Tonija Petersena iz Socijalliberalne partije, ta ideja je na stolu od 2009. godine, a novac je već potrošen na preliminarni dizajn, piše danski list “Politiken”.

“Stanovnici Kopenhagena, koji nisu sledbenici nijedne verske grupe, postali su ‘beskućnici’ i oni su zbog toga stvorili novi okvir za krštenje, prelazak iz detinjstva u adolescenciju, venčanja i sahrane“, rekao je Petersen.

papa-lucifer-djavo-satana-antihrist

Prema predlogu koji je razradila grupa “Svendborg arhitekte”, magacini pogrebnih urni na groblju Bispebjerg, koji se ne koriste, biće pretvoreni u verski neutralna svetilišta.

U njima neće biti nikakvog verskog obiejžja, a zasnivaće se na tri vrednosti – dostojanstvo, svečanost i neutralnost.

“Tako nešto ne postoji nigde na svetu i sa takvim mestom Danska će postati zemlja raznolikosti. Umesto fokusiranja na različitosti, želimo da se fokusiramo na ono što nam je zajedničko, a to je da ljudi u svim kulturama imaju potrebu da obeleže značajne prekretnice u svom životu“, rekla je Ana Balk Miler, portparol Asocijacije Ceremonirum.

Lone Re Milker, predsedavajući grupe “Humanistička zajednica”, koja organizuje neverske obrede, kaže da svako ima potrebu da ritualizuje različite trenutke svog života, čak i ako nije vernik.

Pogledajte video:

(Srna)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …