Home / SPEKTAR / ZLOČIN PRIPISAN RUSIMA- Nemačka istoričarka otkrila: Vojnici zapadnih saveznika silovali 860.000 Nemica!

ZLOČIN PRIPISAN RUSIMA- Nemačka istoričarka otkrila: Vojnici zapadnih saveznika silovali 860.000 Nemica!

Zapadni saveznici silovali su stotine hiljada Nemica, piše nemačka istoričarka Mirijam Gebhart u knjizi koja je objavljena pod nazivom „Kad su stigli vojnici“ (Als die Soldaten kamen) i koja je u nemačkoj javnosti doživela pohvale, ali i preispitivanja.

rat

„Najmanje 860.000 žena i devojaka, ali i muškaraca i mladića, silovali su saveznički vojnici nakon pada Trećeg rajha i u posleratnom razdoblju. To se događalo svuda“, piše Gebhart uz napomenu da su u tomu prednjačili američki vojnici.

Knjiga je snažno odjeknula u Nemačkoj gde su podaci o takvim zlodelima bili odranije poznati, ali gotovo isključivo su pripisivani sovjetskim vojnicima.

rat- vojnici

Dokumentovana su i silovanja koja su počinili američki vojnici nad Francuskinjama nakon iskrcavanja u Normandiji 1944, no globalno su zapadni saveznici – Amerikanci, Francuzi i Britanci zadržali besprekoran ugled pobednika nad nacističkim varvarstvima.

Suprotno tome, slika o Staljinovim trupama koje su u 1945. ušle u Berlin i čiji su vojnici „nasrnuli na žene koje su se tretirale kao divljač za seksualno iživljavanje, dugo su bili urezani u misli i istrage Nemaca“, objasnila je Gebhart na konferenciji za novinare u Berlinu.

Amerikanci odgovorni za 190.000 silovanja

„U ostalim delovima Nemačke, a to se ranije nije znalo, odnosno o tome se nije govorilo, neki drugi vojnici na sličan su način silovali Nemice“, kaže ona na osnovu podataka koji se temelje na velikom broju dosad neistraženih vojnih dokumenata, svedočanstava sveštenika, zahteva za pobačajima i slično. Dokumenti govore i o „lovu na žene i mlade devojke“, koje su nakon silovanja često ubijali, neretko nasred ulice u nekom nemačkom gradu ili selu.

500

Na temelju procjene Mirijam Gebhart od oko 860.000 silovanih Nemica trećinu ili njih 270.000 silovali su vojnici zapadnih armija: 190.000 američki, 50.000 francuski i oko 30.000 silovanja počinili su britanski vojnici. Sovjeti su počinili najmanje 590.000 silovanja, piše istoričarka podsećajući kako se dosad verovalo da je broj njihovih žrtava između milion i dva miliona silovanih osoba.

(n1)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …