Home / TEMA DANA / „Ako Šiptari imaju pravo na dve države, zašto to pravo ne mogu imati i Srbi..?!“

„Ako Šiptari imaju pravo na dve države, zašto to pravo ne mogu imati i Srbi..?!“

Kandidat svoje stranke i DNS i SP za predsednika RS Milorad Dodik poručio je večeras da RS nikad nije bila institucionalno jača nego što je danas.

dodik 5

„Mi smo ravnopravni suvlasnici Brčko distrikta i nikada ovde nećemo izneveriti, niti izdati svoje građane”, rekao je Dodik na centralnom predizbornom mitingu SNSD-a Brčkom.

On je najavio da će uskoro biti pokrenuto pitanje vraćanja nadležnosti koje su razne međunarodne institucije i njihovi predstavnici u BiH oduzeli Srpskoj.

„Naš cilj je da Republika Srpska bude što manje entitet, a što više država. Ako Šiptari imaju pravo da imaju dve države, zašto to ne mogu i Srbi”, upitao je Dodik.

Kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da će posle 12. oktobra u Sarajevo da ide sa bojama Republike Srpske, a ne sa belom zastavom. „Tamo ne idem radi karijere, već idem da branim ono što je naše”, poručila je Cvijanovićeva.

Učesnicima večerašnjeg predizbornog skupa obratio se i nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić koji je, između ostalog, naglasio da samo strpljivi i trpeljivi narodi dočekaju da imaju svoju državu.

„Mi u Sarajevu radimo pod motom ‘Republika Srpska pre svega, a BiH dokle treba”, istakao je Špirić.

Na večerašnjem predizbornom mitingu u Brčkom SNSD je predstavio svoje kandidate za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva i kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest.

(Fakti)

 

Check Also

ŠOK OTKRIĆE: SRBIJA NEMA NAJVEĆE ZALIHE LITIJUMA NA SVETU, NISMO NI U PRVIH 10! OVO JE ISTINA..

Naprednjački političari, očajni zbog pobune naroda protiv eksploatacije litijuma i dolaska kompanije Rio Tinto u …