Home / TEMA DANA / ALBANCI ZAUZIMAJU I CRNU GORU, AKCIJA VEĆ POČELA U BUDVI- MILO I TAČI SE SVE DOGOVORILI

ALBANCI ZAUZIMAJU I CRNU GORU, AKCIJA VEĆ POČELA U BUDVI- MILO I TAČI SE SVE DOGOVORILI

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači na dobrom je putu da zagospodari i Crnom Gorom! Naime, u Budvi, srcu Crnogorskog primorja, polako se privodi kraju izgradnja veoma luksuznog stambeno- poslovnog kompleksa koji se prostire na čak 27.000 metara kvadratnih, a navodno iza tog višemilionskog projekta stoji lično bivši vođa OVK i trenutno najmoćniji Albanac – Hašim Tači.

Nije tajna da on godinama neguje odlične odnose s Milom Đukanovićem, predsednikom Crne Gore, a saradnja na ovom kompleksu u kojem će, između ostalog, biti preko stotinu stanova i ogroman šoping-mol, tvrde upućeni, kruna je svega toga.

– Naravno, Tačijevo ime se nigde ne pojavljuje na papirima, ali zato se pominje Naser Ramaj, njegov blizak prijatelji i saradnik. On ima kriminalni dosije i bio je jedan od istaknutih boraca i osnivača zločinačke OVK, hvalio se u medijima da je vrednost njegovog projekta 60 miliona evra i da je već 70 odsto stanova prodato.

“Tačijeve zgrade”, kako ih već zovu Budvani, pršte od raskoši, a i cene stanova su u skladu s tim – vrtoglave.

– Stanovi imaju pogled ili na Stari grad, ili na obalu mora, neki čak i na čitavu Budvu. Cena stana od 90 kvadrata iznosi 500.000 evra, dok manji, recimo, od 55 kvadrata košta 205.000 evra. Svi imaju luksuzne terase, ogromna mermerna kupatila… U svakoj od zgrada nalaze se spa centri sa saunama i zatvorenim bazenima.

On napominje da je zemljište na kojem se nalazi kompleks bilo opštinsko, ali je na volšeban način preko noći završilo u ruke Ramaja.

– Ogroman novac je bio u igri i to su čak podržali i neki opozicionari, demokrate, a ne samo vladajuća struktura u Crnoj Gori – navodi on.

Tome su se usprotivili pak predstavnici Demokratskog fronta u Crnoj Gori, koji već duže vreme ozbiljno upozoravaju da se hitno mora napraviti bezbednosna procena porekla kapitala koji Naser Ramaj ulaže u Budvu.

– To je neophodno imajući u vidu realnu opasnost i rizik da novac koji on donosi s Kosova može biti povezan sa švercom narkotika, cigareta, oružja, s prostitucijom i finansiranjem terorizma, a posebno DAEŠ-a, ekstremnih velikoalbanskih pokreta i partija – apelovali su iz DF-a.

On su naglašavali da bi „ovako velika investicija sa Kosova“ u Budvi mogla da predstavlja ugrožavanje vitalnih nacionalnih interesa Crne Gore, napominjući i da „izbor pravnog zastupnika Ane Đukanović ukazuje na osnovanu sumnju da i vladajuća porodica (Đukanović) ima određene interese u ovom poslu“.

Kosovski predsednik Hašim Tači je simbol političko-kriminalne hobotnice na Kosovu, ocenio je juče Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES.

Ovaj institut sa sedištem u Ljubljani naveo je da je period kada je Tači bio premijer obeležen zapošljavanjem po rodbinskim vezama, zastrašivanjem političkih protivnika i građana, pritiskom na medije i raširenim kriminalom i korupcijom u svim delovima države i društva.

Prema IFIMES-u, Hašim Tači kao „simbol političko-kriminalne hobotnice“ postaje još jači saradnjom s Edijem Ramom, albanskim premijerom, za koga taj institut tvrdi da je takođe uspostavio kriminalni režim u Albaniji.

(Alo)

Check Also

„KORONU SU NAMESTILI NOVAKU IZ STRAHA DA SE NARODI NA BALKANU NE BI SLOŽILI..“

Taj sukob, naravno, izazvali su oni sami, jer je međuetničko neprijateljstvo smisao njihovog postojanja. Čuveni …