Home / TEMA DANA / Bivši savetnik SAD-a: Amerikom upravlja vlada iz senke, a njeni predsednici su samo marionete.. Evo šta se zapravo dešava..

Bivši savetnik SAD-a: Amerikom upravlja vlada iz senke, a njeni predsednici su samo marionete.. Evo šta se zapravo dešava..

Roberts

Rusi su zabrinuti zbog Vašingtonovog samovoljnog zatvaranja njihovog konzulata u San Francisku i ilegalnog traženja diplomatske imovine. Nema sumnje da je Vašington prekršio diplomatsku zaštitu i međunarodno pravo.

Zašto je Vašington pokazao svoje lice svetu?

Da li je to zato da bi pokazao da se Rusija ne može zaštiti od Vašingtona, koliko god ona jaka bila? Nikakvo međunarodno pravo, nikakav diplomatski imunitet ne može Vašingtonu stati na put. Vašington može prekršiti sve zakone bez ikakvih posledica.

Stav Vašingtona je da sila, i samo sila, sve omogućava. Zakon je bačen kroz prozor, pa zašto se onda Rusija oslanja na zakon u svojim odnosima sa Vašingtonom?

Da li da bi podmetnuli neke lažne dokaze u ruskoj imovini o ruskom saučesništvu na američkim predsedničkim izborima na kojima je izabran kandidat koji je više preferirao mir, a ne konflikt sa Rusijom?

Ruski ministar spoljnih poslova Lavrov je rekao američkom državnom sekretaru da će ih Rusija tužiti za ovu zaplenu i pretres ruske diplomatske imovine. Dakle, ovde ponovo vidimo da Rusi pokušavaju da se nose sa Vašingtonom kroz zakon, sudove, diplomatiju, i šta god, a ne suočavaju se sa stvarnim problemom.

Šta je stvarni problem?

Stvaran problem je da je američki vojno-bezbednosni kompleks, najmoćnija komponenta američke vlade, odlučio da je Rusija neprijatelj koji opravdava njihov godišnji budžet od 1.000 milijardi dolara i moć koja ide uz to.

Drugim rečima, Rusija je proglašena američkim neprijateljem broj jedan, i ne postoji nikakva ruska diplomatija, ruski odgovori i ruske reference o njenom neprijatelju kao o “partneru.“

Draga Rusijo, moraš shvatiti da ti je dodeljena uloga “Neprijatelja.“

Da, naravno, nema objektivnog razloga da Rusija bude proglašena američkim neprijateljem. Ipak, Rusija je tako imenovana. Vašington nije zainteresovan ni za kakve činjenice. Vašingtonom upravlja vlada iz senke i Paralelna država, koja se sastoji od CIA-e, vojno-bezbednosnog kompleksa i finansijskih interesnih grupa. Ove interesne grupe podržavaju američku hegemoniju, kako finansijski tako i vojno. Rusija i Kina stoje na putu ovim moćnim interesnim grupama.

Slučaj protiv Rusije postaje sve apsurdniji iz dana u dan. Newsweek je upravo objavio priču koja sugeriše da Rusija stoji iza bombardovanja na Bostonskom maratonu.

Rusija ne može učiniti ništa po pitanju njenog imenovanaj za Neprijatelja broj jedan.

Dakle, šta Rusija može učiniti?

Sve što Rusija može da učini je da okrene leđa Zapadu, dok vrlo pažljivo prati predstojeći napad iznenađenja. U Americi nema ničeg za Rusiju. Bilo koja američka investicija u Rusiji će biti iskorišćena za oštećenje Rusije. Rusiji ne treba nikakav američki kapital.

Verovanje ruske centralne banke u to da je Rusiji potreban strani kapital je dokaz uspešnog ispiranja mozga ruskim ekonomistima od strane američkog neoliberalizma tokom ere Jeljcina. Ruskoj centralnoj banci je toliko ispran mozak da ona nije u stanju da shvati da ruska centralna banka može finansirati ruski razvoj bez ikakvih stranih zajmova.

Izgleda da ruska vlada i dalje ne shvata da je jedini razlog zašto se Rusiji mogu nametnuti sankcije taj što je Rusija uhvaćena u zamku zapadnog finansijskog sistema. Ekonomski saveti koje ruska vlada dobija od svojih neoliberalnih ekonomista kojima je ispran mozak, služe samo interesima Vašingtona, a ne interesima Rusije.

Rusija ne bi trebalo da koristi zapadne mehanizme finansijskog kliringa koji služe interesima Vašingtona.

Kada će ruska vlada prestati da se pretvara da joj je njen neprijatelj partner?

Zašto ruska vlada ne može da vidi stvarnost koja joj je pred nosom, i koja konstantno vređa i zloupotrebljava Rusiju?

Zašto je Rusija tako odlučna u tome da bude deo korumpiranog Zapada, pa prihvata svaku uvredu, svaku zloupotrebu?

Zapad ima prostora samo za jednu autonomnu moć. Nema mesta za drugu.

Kina, koja namerava da bude bogata poput kapitalista, takođe se čini nerealna u svojim odnosima sa Vašingtonom.

Orkestrirana “korejska kriza“ nije o Severnoj Koreji. Ona je orkestrirana da bi omogućila Vašingtonu da postavi baze nuklearnih raketa na kineskoj granici, baš kao što je orkestrirana “iranska kriza“ bila izgovor za postavljanje baza nuklearnih raketa na ruske granice.

Rusija ne može biti i suverena i biti deo Zapada, a Kina ne može sebi priuštiti da pobrka samoodržanje sa ekonomskim sporazumima sa Amerikom.

Ako ovde dve sile koje su sposobne da ograniče unilateralizam Vašingtona pokazu znake konfusize po pitanju posledica, one će rat učiniti verovatnijim.

Webtribune.rs

Check Also

TEŽAK HAOS U EU- RASPAD ENERGETSKOG SISTEMA, SMRZAVANJE I NESTAŠICE!

Međunarodna agencija za energetiku saopštila je da je Rusija sposobna da poveća isporuke gasa, uz …