Home / TEMA DANA / Bosna strepi od novog rata- Pokrenut plan o naseljavanju 500.000 vehabija!

Bosna strepi od novog rata- Pokrenut plan o naseljavanju 500.000 vehabija!

U Bosni i Hercegovini prisutan je strah od novog rata, ukazuje bečki dnevnik „Kurir“, navodeći da se dosadašnjim stranama u sukobu pridružila još jedna – arapske vehabije.

oluja- rat- top

– Šta mislite, kada će početi rat? – bilo je pitanje jednog taksiste na aerodromu Sarajevo s kojim su se suočili novinari bečkog dnevnika.

Taksista nije jedini koji se plaši rata, konstatuje list, dodajući da stanje u Sarajevu prikazuje zabrinjavajuću sliku.

„Svastikama fašističke ustaše – Hrvati provociraju svoje muslimanske sugrađane. Radikalni muslimani, na drugoj strani, veličaju Islamsku državu. Propaganda i međusobno provociranje obeležavaju svakodnevicu. Klima je 20 godina nakon okončanja rata i dalje otrovna“, prenosi „Kurir“.

Bošnjacima, Hrvatima i Srbima se pridružila i jedna nova strana u sukobu – arapske vehabije, koje kupuju brojne nekretnine, grade čitave gradove i u međuvremenu su najveći poslodavci u zemlji.

Vehabije od svojih zaposlenih očekuju rigorozno pridržavanje veri i ekstremnim pravilima odevanja.

Do sada radikalni, među 2,5 miliona, umerenim bosanskim muslimanima nisu imali važnu ulogu, naglašava list, dodajući da podaci Ministarstva unutrašnjih poslova BiH procenjuju broj vehabija na ne više od 5.000.

To se, međutim može sada brzo promeniti. Samo u Trnovu, turističkom gradiću u nastajanju, investitor iz Emirata je najavio zapošljavanje 10.000 domaćih radnika, što znači da će samo ovaj projekat utrostručiti broj pripadnika bosanskih vehabija.

Uz velike muke, podseća list, Bošnjaci su proteklih godina uspeli da se reše boraca bliskih Al Kaidi koji su tokom rata došli u zemlju.

„Sada će sa dolazećim milijarderima to biti teže. Bošnjaci strahuju od ekonomskog prisilnog misioniranja“, prenosi dnevnik.

Jedan neimenovani trgovac ispred kralj Fahd džamije preneo je da kroz džamiju ide jedna nevidljiva linija, koja deli radikalne i one druge.

– Mi ne govorimo jedni s drugima, ali znamo da nas mrze – preneo je on.

Vehabizam je plodno tlo za islamski terorizam, a ćelije s vezama ka Islamskoj državi su ustanovljene u Gornjoj Maoči, Zenici, Bihaću i Brčkom.

Tajni plan

Takođe, list prenosi i izjave predsednika RS Milorada Dodika da postoji tajni arapski plan prema kome je predviđeno naseljavanje 500.000 vehabija.

Međutim, i manje pristrasni političari, kao što je šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, upozorili su na opasnost od islamističkih tendencija, ukazuje „Kurir“.

List podseća da je Kurc islamističke tendencije u BIH povezao s uticajem Saudijske Arabije.

(Z. Mirković, Vesti)

Check Also

SRPSKI PATRIJARH O VLASTIMA U CG: „IZDALI SU AMFILOHIJA..“

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverila …