Home / TEMA DANA / DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: Balkan je zapaljen, posle Makedonije razbijaju Crnu Goru

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: Balkan je zapaljen, posle Makedonije razbijaju Crnu Goru

galijasevic- dzevad

 

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević je rekao večeras da to što se dešava u Makedoniji nije makedonska već balkanska kriza

– Ponovo imamo destabilizaciju Balkana. Za ovu krizu je kriva briselska administracija i vlade zapadnih zemalja i NATO. Kreatori ove krize su upravo na ovim adresama – rekao je Galijašević za Pink.

On je rekao da ono što ostaje Srbiji, pa i sledećoj meti posle Makedonije, a smatra da je to Crna Gora, jeste da pruže podršku i sarađuju sa makedonskom vladom i zajedno nastupaju u odbrani integriteta svake države pojedinačno.

Galijašević, međutim, kaže da to ipak nije realno i da nijedna od tih država neće organizovano nastupiti u pružanju pomoći susedu, odnosno neće biti jedinstvene kao Albanci.

– Crna Gora je sledeća i zbog toga se ne potpisuje sporazum o demarkacionoj liniji i razgraničenju između Kosova i Crne Gore – kazao je on.

Galijašević ističe da se u dva pravca odvija destabilizacija Balkana: kroz albanski nacionalizam i formu islamskog radikalizma i terorizma, što podržava Zapad kako bi sprečio Rusiju da ostvari bilo kakav uticaj na Balkanu.

(Tanjug)

Check Also

LAVROV NIKADA OVAKO NIJE GOVORIO- DIREKTNO OPTUŽIO SAD ZA SABOTAŽU! EVO ŠTA SE USTVARI DEŠAVA

Ruski ministar spoljnih poslova dao je oštru izjavu u kojoj je direktno optužio Sjedinjene Države …