Home / TEMA DANA / Ekspert za bezbednost otkrio ZA ŠTA SE SPREMA 160.000 ALBANSKIH TERORISTA?

Ekspert za bezbednost otkrio ZA ŠTA SE SPREMA 160.000 ALBANSKIH TERORISTA?

siptari- albanci- kosovo- specijalci- policija

Albanski ekstremisti spremni su za rat! Čak 160.000 naoružanih Albanaca čeka signal svojih mentora sa Zapada da krenu u napad na Srbiju i druge zemlje u regionu.

Ovo dramatično upozorenje stiže od profesora bezbednosti Milana Mijalkovskog, cenjenog stručnjaka u oblasti borbe protiv terorizma. Prema njegovim rečima, naoružani albanski ekstremisti podeljeni su u devizije širom regiona.

– Albanci na ovom prostoru imaju 160.000 ljudi koji su uvek spremni i pod oružjem su. U četiri devizije su raspoređeni na Kosovu, u Makedoniji, na severu Grčke i Crne Gore. Ukoliko sa Zapada, od svojih mentora dobiju komandu za napad, oni će odmah napasti – upozorava Mijalkovski u izjavi za Sputnjik.

Topovsko meso

Prema njegovim, ali i rečima drugih bezbednosnih stručnjaka, Albanci spremaju nove sukobe jer na taj način žele da spreče unutrašnji dijalog o Kosovu koji je inicirao predsednik Srbije Vučić, ali i da spreče eventualne dogovore drugih država sa SAD koji ne bi išli u koncept Velike Albanije.

Priština je, tvrde upućeni, u velikom strahu da bi Zapad uskoro mogao da prihvati neke opcije koje bi zvanični Beograd stavio na sto i zato će na sve načine pokušati to da spreče.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo, kaže da nije tajna da postoje oni koji bi voleli da se u regionu ponovo razbukti rat.

– Iskustva koja smo imali u prošlosti uče nas da ekstremizmi različitih vrsta nisu izmaštana pretnja. Srbija će naravno učiniti sve da teško uspostavljeni mir na Balkanu bude sačuvan i nastaviti da apeluje na razum svih onih koji bi možda poželeli da se upuste u opasnu igru destabilizacije regiona – kaže Đurić.

Aleksandar Pavić, analitičar ruskog Fonda strateške kulture, kaže da upozorenja stručnjaka treba izbiljno shvatiti.

-Procene profesora Mijalkovskog moraju se najozbiljnije shvatiti. Albanci su „topovsko meso“ za evroatlanske integracije u regionu. Njihov zadatak je da onemoguće širenje ruskog i kineskog uticaja, ali i da spreče potpunu stabilizaciju Srbije. Najbolji način za to je haos, širenje narko-mafijaških mreža i „Velika Albanija“ – kaže Pavić.

(Sputnik, Informer)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …