Home / TEMA DANA / EVO KO ZAPRAVO VLADA KOSOVOM i šta se sprema na BALKANU!

EVO KO ZAPRAVO VLADA KOSOVOM i šta se sprema na BALKANU!

Brisel praktično nema nikakav uticaj na Kosovo, dok je uticaj SAD očegledan. Ali, upravo zahvaljujući klintonističkoj podršci na Kosovu napreduju samo bijeda, kriminal, trgovina narkoticima i radikalizam svake vrste

Dešavanja u Kosovskoj Mitrovici ponovo su pokazala da je Kosovo nerješiv problem za EU, i ne samo to. Kosovo je „crna rupa“.

Zvaničnici EU izbegavaju, tvrdi vojni analitičar Predrag Ćeranić, da se suoče s podatkom da svako veče 10 autobusa iz Prištine preko Srbije kreće prema zemljama EU, i da je iseljavanje Albanaca ravno onom iz 1999. godine.

Razlog je u razočaranosti Albanaca u rukovodstvo ove samoproklamovane države, koje je zaokupljeni borbom za vlast, dok je privreda potpuno zanemarena i propala.

O ekonomskoj situaciji najbolje govori podatak zvaničnog Berlina da trećina stanovništva preživljava sa prihodima od 1,5 evra dnevno, dok se za 50 odsto stanovništva smatra da živi još teže, odnosno da primanja ne dosežu ni jedan evro na dan.

Brisel praktiino nema nikakav uticaj na Kosovo, dok je uticaj SAD očegledan. Ali, upravo zahvaljujuži klintonistiikoj podrljci na Kosovu napreduju samo bijeda, kriminal, trgovina narkoticima i radikalizam svake vrste

NATO, odnosno SAD su uvođenjem tomahavk-demokratije u Srbiju i Kosovo sebi omogućili strateške interese, ali Kosovu isključivo bijedu i kriminal, uključujući i imidž područja svjetski poznatog po radikalizmu i trgovini narkoticima.

Evropska država koja je uz SAD zdušno podržala zaposjedanje južne srpske pokrajine bila je Njemačka.

Privlačili su je prirodni resursi dok je za SAD prioritet bila namjera da se na Kosovu instalira Bondstil, baza koja bi omogućila kontrolu jugoistoka Evrope ali i Bliskog Istoka.

Bondstil kontroliše protok nafte, ali i sva politička zbivanja na ovom području. Pored baze Bondstil SAD su ubrzo izgradile baze u Bugarskoj i Rumuniji. Od posebnog značaja su avio baze Graf Ignatijevo i Bezmer u Bugarskoj, te baza Kogalničeanu Mihail u Rumuniji, vrlo važne zbog vojnih operacija u Avganistanu, a zbog namjere da se stvore uporišta u centralnoj Aziji, za koju se cijeni da je „meki stomak“ Rusije.

U Rumuniji su SAD instalirale i velike kopnene kapacitete i tako na sjeveru Balkana i na Crnom moru svoje prisustvo učinile značajnim.

Bondstil ima ulogu isturene operativne baze koja je u jednom periodu imala 10.000 vojnika, što joj uz ostale NATO baze u Bugarskoj i Rumuniji daje strateški značaj u „obuzdavanju Rusije“ na ovom području i kontroli trgovine naftom ne samo na Bliskom istoku već i u pojasu Kaspijskog bazena.

Gruzija je trebalo da bude domaćin novom Bondstilu, ali je ocijenjena kao nesiguran partner. Stoga SAD vrše sve snažniji pritisak na Beograd kako bi Kosovo dobilo nezavisnost.

Naime, sve dok Kosovo ne bude potpuno nezavisno i kao država priznata od Srbije, opstanak Bondstila u kapacitetu koji mu je dat je pod znakom pitanja. Stoga se SAD iz petnih žila trude da Kosovo dobije vojsku, da po svaku cijenu bude priznato od Srbije kao nezavisna država i da uđe u EU i NATO.

Inače, za stratege borbe protiv Rusije, neophodno je uništenje srpskog bića i državnosti. Po njima, Srbi na Balkanu ne smiju biti faktor u ekonomskom, političkom i vojnom pogledu. Tako je projekcija budućih događaja na Kosovu dalja nestabilnost i zločini, prijetnje i ubistva Srba. Bez pomoći Rusije Srbija se neće moći oduprijeti pritiscima i problemima koji dolaze.

Pojedini američki senatori nastaviće da posjećuju Kosovo i Beograd u namjeri da se Srbi disciplinuju, a Rusija definitivno protjera sa Balkana.

Zahvaljujući pisanju britanskih medija, ali i aktivnosti pojedinih srpskih političara, miljenika Sarajeva, kao i bošnjačkim lobistima, stvara se percepcija da su Republika Srpska i njen predsjednik Dodik glavni oponent nacionalnim interesima SAD na Balkanu.

Stoga će pored pritiska na zvanični Beograd, sve do oktobarskih izbora i dalje na sceni biti lažne vijesti i podmetanja svake vrste, kako bi se izuzetno visok politički rejting Dodikove SNSD umanjio, a kandidati partije za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH diskreditovali.

Na udaru će, svakako, biti Ministarstvo unutrašnjih poslova, shodno procjeni da bi uklanjanjem ministra Lukača put ka destabilizaciji Srpske bio otvoren. Koristiće se sve što bi moglo poslužiti kao povod, uključujući i trivijalne stvari, kako bi se putem medija i društvenih mreža ministar kriminalizovao a na ulice izveli građani, kako bi se pokušalo doći do kritične mase potrebne za stvaranje haosa.

Agenti haosa neće štediti novac ubrizgavajući ga u pojedine NVO i portale piromane. Ali, vrijeme im ističe, oktobarski izbori sve su bliže.

(RTRS)

Check Also

ŠOK OTKRIĆE! „ALBANIJA POSTALA NESTALNA ČLANICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN PO INSTRUKCIJI VUČIĆA“

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je …