Home / TEMA DANA / Gašić o protestima i onome što sledi: Isti scenario kao 5. oktobra, opet napadaju Skupštinu, prete linčom i smrću!

Gašić o protestima i onome što sledi: Isti scenario kao 5. oktobra, opet napadaju Skupštinu, prete linčom i smrću!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Nigde na svetu nisam video spontane demonstracije, pa to nisu ni ove u Srbiji, kaže visoki funkcioner SNS i bivši ministar odbrane Bratislav Gašić za Informer. Prema njegovim rečima, maske polako ali sigurno padaju.

– Opozicioni političari koji se kriju iza demonstranata želeli su da izazovu incidente i sruše Aleksandra Vučića, ali im to ne polazi za rukom. Zato postaju nervozni i ne znaju šta dalje – izjavio je Gašić.

Gašić naglašava da u Srbiji manjina demonstrira silu nad većinom, po nalogu onih koji su katastrofalno izgubili na izborima.

– Veruje li iko u Srbiji da su se oni tamo spontano okupili, eto potpuno slučajno, i to isti oni koji su učestvovali u “žutoj patki”?! U to samo izrazito neinteligentan čovek može da poveruje – ističe on.

Kaže da su za proteste znali i pre izbora.

– Oni su znali da Vučić pobeđuje i zato su sve pripremali ranije, ali nisu očekivali da će biti milion i po glasova razlike! Zato nije bilo planiranih protesta u izbornoj noći – napominje visoki funkcioner SNS.

Neki kažu da se ovo sve radi po unapred napisanom scanariju.

– Ovo je isti scenario kao 5. oktobra. Opet napadaju Skupštinu, opet lete jaja i kamenice, opet se preti linčom i smrću. Pazite, nije slučajno to što su protesti istovremeno u Srbiji, Rusiji, Mađarskoj, Makedoniji. Hoće da sruše jake lidere!

Ali, država Srbija na provokacije ne odgovara i to ih jako nervira, jer u lekcijama koje su dobili ne piše tako.

Očekivali su da policija reaguje. Sad ne znaju šta će – rekao je Gašić.

Dodaje da se nijedan od zahteva se ne odnosi na studentska pitanja.

– Oni kažu da su studenti, mi im kažemo da se ne kriju iza studenata! To su sve istaknuti članovi opozicionih stranaka i kandidata, a zahtevi su im čisto politički – smatra Gašić.

Prema njegovim rečima, neće moći da lažima prekrajaju izbornu volju, dok SNS neće organizovati kontramiting.

Na pitanje da li će preuzeti neku od važnih funkcija koje se pominju u javnosti, poput ministra policije, preko šefa BIA, do ministra odbrane, Gašić kaže da ne razmišljm o tome.

– Na novom predsedniku Srbije je da vidi kako najbolje mogu da pomognem. Zemlji sam uvek na raspolaganju i velika je čast služiti Srbiji- zaključio je Gašić.

(Telegraf.rs/Informer)

Check Also

PRELEVIĆ: VUČIĆ JE U PAKLU KRIMINALA- BRISELSKIM SPORAZUMOM JE ZAPEČATIO SUDBINU KOSOVA! (VIDEO)

Gost emisije Kota 17 u produkciji HelmKasta je bio Božo Prelević. Prelević je na samom …