Home / TEMA DANA / „I Kini su uvodili sankcije 1989. Gde je Kina sada, a gde su te sankcije?!“

„I Kini su uvodili sankcije 1989. Gde je Kina sada, a gde su te sankcije?!“

Rusija neće biti skrajnuta sa globalnog razvoja zbog sankcija zapadnih zemalja, rekao je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev.
medvedev

„Niko ne treba da se nada da će naša zemlja biti gurnuta na margine globalnog razvoja kao rezultat ovoga što se sada dešava“, rekao je Medvedev na sastanku Vrhovnog i Opšteg saveta vladajuće partije Jedinstvena Rusija.

Rusija, naglasio je on, nikad neće postati otpadnička država.

Medvedev je podsetio da su sankcije protiv Rusije već bile uvođene u prošlosti, ali da te mere nikad nisu proizvele očekivane rezultate.

Medvedev je naveo primer Kine kojoj su u više navrata nametane sankcije, između ostalog i za razbijanje protesta na Tjenanmenu 1989. godine.
„A gde je Kina sada, a gde su te sankcije?“, zapitao je on.

„Sankcije nikad ne rezultiraju ničim. I mi treba da se saberemo i radimo ono što su činili naši očevi i njihovi očevi u prošlom veku i druge uspešne zemlje. A to ćemo i uraditi“, naglasio je Medvedev, preneo je Tas.

Rusija se našla na meti sankcija Zapada zbog ukrajinske krize, nakon čega je Moskva uvela jednogodišnju zabranu uvoza prehrambenih namirnica iz Australije, Kanade, EU, SAD i Norveške.

(Tanjug)

 

Check Also

BLIŽI SE RAT NA DALEKOM ISTOKU: KAD POČINJE SUKOB KINE I SAD OKO TAJVANA?!

Neočekivano koliko i obeshrabrujuće, američki i kineski mediji došli su do konsenzusa koji nisu tražili. …