Home / TEMA DANA / ISTORIČAR I KNJIŽEVNIK MILOSLAV SAMARDŽIĆ OTKRIVA zašto je deda Ane Brnabić, kao hrvatski partizan doveden u Srbiju.. (VIDEO)

ISTORIČAR I KNJIŽEVNIK MILOSLAV SAMARDŽIĆ OTKRIVA zašto je deda Ane Brnabić, kao hrvatski partizan doveden u Srbiju.. (VIDEO)

Gost emisije „Intervju“ produkcije „Balkan info“ bio je Miloslav Samardžić, istoričar i književnik.

On je po prvi put otkrio istrinu o učešću Vojske Srbije u odavanju pošte Draži Mihailoviću na Ravnoj gori.

Samardžić je rekao da je na Ravnoj gori bilo 200 pripadnika Vojske Srbije, a da su slike namerno objavljene mesec ipo dana kasnije kako im se ne bi pravili problemi.

On je rekao da je ministar Aleksandar Vulin želeo da svi koji su učestvovali u tome budu otpušteni, ali se povukao kada je Vojni sindikat stao u njihovu odbranu, tako da su oni samo simbolično kažnjeni.

Samardžić je rekao da je nakon Drugog svetskog rata Beograd masovno naseljavan komunistima iz cele Jugoslavije jer Tito nije imao dovoljno srpskih komunista da drži Srbiju pod kontrolom.

– Velika je koncentracija komunista ovde u krugu dvojke u Beogradu. Ana Brnabić na primer, njena deda je doveden ovde kao hrvatski partizan pošto oni 1945. nisu imali dovoljno Srba da bi upravljali Srbijom pa su dovodili Hrvate, Muslimane i Albance.

Jedan od njih bio je deda Ane Brnabiž, njen otac je bio takođe komunista… To vam je kao u Severnoj Koreji, Brnabić 1, Brnabić 2 i sad Brnabić 3 – objasnio je on.

Samardžić u emisiji govori o zločinima komunista protiv Srba, ko su komunisti u aktuelnoj vlasti i drugim aktuelnim tema.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …