Home / TEMA DANA / JEREMIĆ OTKRIVA: SNS će pasti kao kula od karata a iza njih ostaće ruševine…

JEREMIĆ OTKRIVA: SNS će pasti kao kula od karata a iza njih ostaće ruševine…

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ljude u naprednjačkom režimu ne vezuje ništa osim “golog interesa”.

On je istakao i da će “vlast otići kao rukom odneta” kada taj materijalni interes bude doveden u pitanje.

“Među njima nema kohezije, ideologije, vere, vrednosti, patriotizma… Njihova organizacija, koja se sada čini velikom i moćnom, srušiće se kao kula od karata kada njeni čelnici više ne budu mogli da materijalno profitiraju”, rekao je Jeremić na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke Vrbas.

Jeremić je kazao da je veoma važno da u trenutku pada SNS-a sa vlasti postoji organizacija poput Narodne stranke, koja je spremna da prihvati sve izazove.

“Moramo biti spremni za vreme koje je pred nama, a potom i za ponovnu izgradnju Srbije iz ruševina koje ćemo po njihovom odlasku zateći… A njih, trenutno toliko bahatih i svemoćnih, neće biti nigde, nestaće u mišje rupe, zaklinjaće se po kafanama da nikada nisu bili u SNS-u, da su oduvek bili na strani opozicije… Moramo dobro da pamtimo”, kazao je Jeremić.

On je istakao da neće smeti da ponove greške koje su njihovi prethodnici činili u prelomnim trenucima u kojima se menjao put kojim Srbija ide.

Povodom pregovora o Kosovu i Metohiji, Jeremić je kazao da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne sme dozvoliti da postigne dogovor koji bi podrazumevao “razgraničenje” i punopravno članstvo Prištine u UN.

“Ako se ‘razgraničimo’ sami sa sobom po kvazi-etničkoj liniji, tog trenutka tema razgovora Vučića sa strancima postaće nešto drugo – po svoj prilici Republika Srpska. Ako mu dozvolimo ‘razgraničenje’ na Kosovu i Metohiji, on će zarad opstanka na vlasti primenjivati model odustajanja od nacionalnih interesa i teritorija unedogled, dok ne ostane kamen na kamenu, sve vreme terajući iz Srbije mlade i sposobne ljude, koji se protive njegovoj politici”, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da 70.000 mladih koji godišnje napuste Srbiju znači 70.000 problema manje za koordinatore SNS-a, jer ljudi koji odlaze nisu glasači vladajuće stranke, pa je za režim bolje da oni žive u Geteborgu ili Torontu.

“Sa druge strane, za ovu nakaradnu vlast je najbolje da oni koji ostanu u Srbiji budu što siromašniji, jer je tada njihov glas sve jeftiniji – danas litar ulja, a sutra, bojim se, četvrt litre – i da rade za 200 evra koje će potrošiti u prodavnicama čiji su vlasnici stranci, a malo svog slobodnog vremena da provedu gledajući rijaliti programe. To je slika Vučićeve Srbije, koju hitno moramo da promenimo”, rekao je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Vrbas izabran je Ognjen Vujičić, vlasnik kafea u centru Vrbasa kome je letos uklonjena bašta uz asistenciju oko 40 policajaca, a privedeno je osam članova Narodne stranke.

Na skupu su govorili i potpredsednik Narodne stranke Svetozar Čiplić, član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Todorić i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković.

Funkcioner SNS Marko Đurić saopštio je da je stranka Vuka Jeremića stranka mržnje, i zato su jezici kojima, kako kaze, govorimo različiti, a njegovo nerazumevanje za politiku Srpske napredne stranke tako duboko i suštinsko.

Đurić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima poručio da je Srpska napredna stranka kao monolitna politička organizacija proistekla iz želje građana da na čelo države dođu državno i nacionalno odgovorne snage, koje će povratiti sve one elemente državnosti i nacionalnog ponosa izgubljene tokom kriminalne, antisrpske i kapitulantske vladavine stranaka nekadašnjeg DOS-a.

“Kada Vuk Jeremić govori o nepostojećoj ideologiji Srpske napredne stranke, on polazi od sebe i svog oportunističkog poimanja politike – on naime ne može da shvati da je Srbija i njena dobrit naša centralna ideologija, jer on nikakvu ideologiju osim karijerizma nije imao niti je i danas ima”, naveo je Đurić.

Jeremić i njegovi politički istomišljenici i saučesnici u obaranju Srbije na kolena, kaže Đurić, zdušno su kod građana stvarali gubitnički mentalitet, jer to je bio najbol?i način da njihove krađe i trgovine nacionalnim interesima prođu bez ikakvog otpora.

“Srpska napredna stranka, međutim, od građana Srbije stvara naciju pobednika, i to je ono što Jeremići i njegovim prijateljima u opoziciji očito smeta”, naveo je.

Đurić je poručio i da je Srpska napredna stranka sve ono što oni nisu i razumljivo je što je, kaže, njihova mržnja prema našoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću tako iskonska, a građani upravo zato na pravi način sagledavaju i shvataju anatomiju te mržnje.

“To je mržnja protiv Srbije koja stoji ponosno među evropskim nacijama i naroda, to je Srbija bez kompleksa niže vrednosti, to je Srbija koja ne zaboravlja učinjene joj nepravde, i konačno to je Srbija koja ima legitimne državne i nacionalne interese, a sve to Srbija je izgubila ili bila na pragu da izgubi tokom štetočinske vladavne Jeremića i njegovih saradnika i saučesnika”, naveo je Đurić.

(Beta,Tanjug)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …