Home / TEMA DANA / KINA NAZVALA RUSKI BEZREPI LOVAC „MIG-50“- NAUČNOM FANTASTIKOM!

KINA NAZVALA RUSKI BEZREPI LOVAC „MIG-50“- NAUČNOM FANTASTIKOM!

Ruski lovac bez repa „MiG-50“ je naučna fantastika. Ovo mišljenje izrazili su autori kineskog izdanja Sohu. 

„Tehnologija sve brže napreduje, različite zemlje objavljuju mašine koje se međusobno takmiče, a ponekad sve više liči na video igru“, piše Sohu.

Rusija ne zaostaje za svetskom agendom i takođe radi na stvaranju novih vrsta naoružanja.

Na primer, nedavno je predstavljen Su-75 , višenamenski borbeni avion pete generacije , koji je napravio veliku buku. Ruska novina je zainteresovala ceo svet, i o njoj se dugo razgovaralo.

„Ali Rusija ima još jednu viziju u pogledu naoružanja. To je hiperzvučni lovac MiG-50 “, kažu kineski analitičari.

Do danas se malo zna o ovom programu, ali stručnjaci sugerišu da će to biti avion šeste generacije, i trenutno izgleda kao naučna fantastika.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Posebnost MiG-50 trebao bi biti rep, bolje rečeno njegovo odsustvo. Novi lovac će verovatno dobiti ne baš poznat dizajn- imaće dve kobilice, odnosno planira se implementacija aerodinamičkog dizajna bez repa. Sa ovim dizajnom, avion će dobiti bolje manevarske sposobnosti.

„Ovaj hiperzvučni lovac moći će da ubrza do brzine od preko 4400 km/h, dok će moći da leti na velikim visinama (do 34 kilometra), postajući nevidljiv za većinu savremenih sistema PVO.

Domet leta je od sedam do deset hiljada kilometara “, otkrivaju kineski analitičari.

Prema „Sohu-u“, MIG-50 će biti opremljen simbiozom dva tipa motora.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Prvi je motor jednosmerne struje, drugi je turbo -mlazni. Za ubrzanje će se koristiti turboreaktivni motor, a tek nakon što brzina pređe brzinu zvuka, koristiće se prvi motor. Ukupni potisak će biti veći od sto tona”, objašnjavaju stručnjaci iz Kine.

Avion će takođe imati dvostruke usisnike vazduha. Osim toga, MiG-50 će biti opremljen najsavremenijim radarskim sistemima i naoružanjem.

Prema kineskim stručnjacima, ako ruski dizajneri uspeju da prvi u svetu proizvedu takav avion, to će zemlji dati ogromnu prednost u odnosu na konkurente.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …